reede, 20. jaanuar 2017

12 emotsiooni 2016

Olen endale siinses päevaraamatus kujundanud traditsiooni jaanuari kuus valida möödunud aasta igast kalendrikuust ühe pildi, mis meenutaks kõige paremaid momente olnust. Nii ka sel aastal - siin nad on, 2016. aasta 12 hetke.

Selline ühe kaadrini jõudmine on muide suur kimbatus, sest igat kuud sobiks esinama kümneid kauneid õisi või vaateid aiast. Aga valik sai seekord selline.

Echinacea purpurea
Jaanuar - möödunud aasta talv oli heitlik ja liialt palju ilusaid, lumiseid ilmu ta ei pakkunud. Jaanuari keskpaiku siiski oli üks ilus päikseline ja lumine periood./ Winter in 2016 was hectic in weather wise and beautiful sunny-snowy days were scarce. January blessed us with some.
Phalaenopsis 'Lea Maria Salazar'
Veebruar on mul ikka tubaste aedade aeg. Puhkevad mitmed orhideed ning neid saab vaatamas käia ka botaanikaaedade näitustel. Päike juba trügib tuppa ja teeb olemise rõõmsaks./ February is month of indoor gardens for me - many moth orchids come into a bloom and orhchid shows are held in botanical gardens. Sun shines and makes the days merry.
Galanthus 'Magnet'
Märtsist meenub, et külmad ei tahtnud mitte järele anda ning ööd olid krõbedalt pakaselised. Lumikellukesed õitsesid lumes ja külmadel hommikutel olid vaesekesed päris pikali. Aga nad on visad ja ei andnud ilmale alla./ In past March snow was tough to withdraw and nights very very frosty. Snowdrops on the other hand were impatient and bloomed in snow.
P1010239
Aprill tõi sooja ja sibul-lillede värvimängud. Krookused olid sel aastal eriti ilusad, siberi krookus 'Tricolor' meelitab oma õies kolme värvitooniga./ April brought us warmth and high time of spring bulbs. Crocus sieberi 'Tricolor' is flirting with three colours.
Tulipa 'Daydream'
Mai on suurte tulpide aeg ning mis iseloomustaks üht päikeselist kevadpäeva paremini kui tulp 'Daydream', mu lemmik./ In May garden tulips open their lavish blooms and what could set the tone of sunny spring day better than Tulipa 'Daydream'?

Paeonia 'Coral Charm'
Juunis õitseb juba kõikvõimalikke asju. Siin rõõmustavad uued taimed aias - pojeng 'Coral Charm' ja viltune lauk./ June is full of different blooms and garden is abudant. Here, new in my garden Paeonia 'Coral Charm' and Allium obliquum.
Rosa 'The Fairy' & Achillea ptarmica
Juuli on roosikuu - salamisi on meie aeda siginenud aina uusi roose. Klassikalist roosipeenart ei saa mul ilmselt kunagi olema, kuid teiste püsikute hulka on neid tore miksida./ July is a month of roses - slowly they have sneaked into my garden, Probably I will never have a classic rose bed but to have them dotted here and there is really nice.
Echinacea purpurea 'Green Jewel'
August on kirevate värvide kuu ja ühed kirevamad teiste seas on kindlasti siilkübarad. Mõni sort aga võib ka väga tagasihoidlik olla ja 'Green Jewel' nendest on võitnud täielikult minu südame!/ August is a month full of colours. Among the brightest blooms, coneflowers usually stand out. But there are very modest ones also, like this 'Green Jewel' cultivar, which have taken me completely!
Dahlia Bed
Nagu ikka, on september daaliate päralt, seda kuni külmadeni. Möödunud sügis oli helde ja hoidis esimeste öökülmadega oktoobri teise nädalani. Nii sai õieilu imetleda pikalt./ In September, dahlias come in to their own. Their abudant beauty lasts well until first of frosts.
Grass Border
Oktoober kuldab aia üle ning kustutab värviliste õite ilu. Kõrrelised madalas päikeses aga löövad särama ja sätendama./ October mutes bright colours of summer blooms and fills garden with gold. Grasses glittering in low sun. 
Very late autumn aster
Kõige viimased õied peale novembritalve, kuu viimastel päevadel./ Last blooms of the year on last days of  November, after two weeks of snow and strong frosts
Cold morning in December
Härmahommikud on ilusad, seekord detsembris/ Frosty morning in December
Ilus aia-aasta oli ning loodetavasti tuleb alanugi hea.

16 kommentaari:

  1. Ilus aiaaasta Sul! Väga vahva pildiseeria kuude lõikes aiaemotsioonidest.Loodame,et see uus aastagi pakub toredat 12 kuud!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Mõtlen hetkel sellele, et peakski enam püüdlema selle poole, et kõik 12 kuud oleksid aias ühtviisi ilusad ja huvitavad. Eriti veel talvine aed, sest talv on pikk ja võrdlemisi üheilmeline.

      Kustuta
  2. Vastused
    1. Äkki jõuavad hostad valikusse järgmine aasta? Siis kui uus hostapeenar on juba kobedam ning kõik enneolemata sordid heas kasvujõus. Mul jäi hoopis süda valutama liblikate pärast - väga hea liblika-aasta oli ja piltegi kauneid neist.
      Aga kas me kevadist hostatellimust ka hakkame planeerima? Mul juba sordid välja vaadatud, ilma milleta elu täiesti mõttetu näib... ;P

      Kustuta
  3. Ilus rida :) tee liblikatest ka üks rida, siis ei jää vaevama :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on hea mõte. Üks mõte seoses sellega ongi mul realiseerimata, aga võiks ette võtta.

      Kustuta
  4. Sellest saaks kena kalendri. Väga uhke, oma aia pildid kalendrinumbrite kohal.:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Kui oleks natuke rohkem ettevõtlikkust, siis tegelikult täiesti teostatav mõte. Aga kunagi ei tule see mõte õigel ajal pähe, et sobilikuks ajaks siis ka valmis saaks.

      Kustuta
  5. Great photos, Tistou!
    I liked one of March, with snowdrops and another of July. Is this The Fairy rose? I have it too.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Thank You, Nadezda! Yes, it is 'The Fairy', really cute rose!

      Kustuta
  6. See Villu kalender on hea mote. Kuigi ikusaid pilte Sul jatkub ju hoopis enamaks :) Vaga armas, et mul on nimeline lill valikus. Ja naed jalle ma ei suuda oelda lille nime, taevas kyll.. malu aphaasia.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks see kalender kord ikka tuleb ära teha! Nimeline lill on Sul jah ja see on kuuking, Phalaenopsis, nii meelde tuletuseks või nii! :P

      Kustuta
  7. Minu lugupidamine! Mina ei suudaks ühe pildiga kuu kohta piirduda :) Mul on raskusi nende kustutamisegagi. (kui on head kaadrid juhtunud)

    Need kuud, mis kevadeni jäänud ongi otstarbekas ülevaadetele ja plaanidele kulutada, kui hooaeg päris käima läheb, siis on juba tempo teine.

    Roosid. Tunnen, et hakkavad mõjuma... seda veel vaja.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega ma olingi päris hädas mõne koha peal selle valikuga! Üldselt on mõistlik selliseid valikuid teha esimese tunde pealt, siis jääb kõige vähem kripeldama.
      Mul juunikuu jäi algselt kogemata välja, siis avastasin - näe õnne, tervelt ühe pildi saan valida ja juurde panna. Seda kaalusingi vist kõige kauem. Panin roosi, kuigi mingis osas olin kahtlev. Aga näe Sulle ja Nadezdle jäi just see silma!

      Kustuta