teisipäev, 14. oktoober 2014

Kolletamispäeval

Kuupäev: 14.10.2014, kolletamispäev
Temperatuur: +11 'C
Ilm: Hommik pilvine ja sompus, õhtupoolik päikseline, Lõuna-Eestis sajune

Kolletamispäev tähistatavat talve saabumist loodusesse. Lehed olla kollased ja viljad valmis. Leidsin, et naaberkihelkonnas Paistus olla kõneldud järgmist: "Puu kolletave sis kõllatses. Kui kaselehe häste kõllatse, saab töine aasta häid kõllatsit kesvi, kui pihlapuu punatse, saab tulekahju ja tuleb pailu marju." Vot sis!

Aga lauluritsikad saevad veel põõsastes-puudes oma lugulaulu ja talvele on justkui raske mõelda. Isegi kontoriaknast oli vaade täna päris kollane-kuldne. Nii sees kui väljas.

Office window
Golden autumn day from my office window, 14.10.2014

13 kommentaari:

  1. ohhoo, selline vaade siis kontoriaknast, aknal :D ilus ja hoiab hinge helge

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui niimoodi hoolikalt vaatenurka valida, siis tõesti! :P

      Kustuta
  2. Oehh...peale seda, kui ma ise ainult kord nädalas kontoris käima hakkasid, suutsid mu kolleegid isegi havisaba peaaegu maha tappa. Tõin koju ja toibutasin elule.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Najaa, puhkused ja muud äraolemised on ka mulle keerulised, raske on leida head kasvõi üheks korraks (kes kõike ära ei uputaks), rääkimata siis kuuks!

      Kustuta
  3. Nice to look outside from the window when the weather is cold!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Yes Nadi, You can almost forget the real weather for a moment this way!

      Kustuta
  4. Tõesti kadedakstegev vaade kontoriaknast. Mina näen ainult kesklinna mitmerealist maanteed. No õnneks on ka paar suurt pärna ja riba kibuvitsu kõnni- ja maantee vahel. Ja seespool on lisaks kunsttaimedele (ümaralehelised havisabad) ka paar elusat taime. Enne olid flamingolilled, nüüd aga asendas juhataja need tiigerlehikutega ja käskis vanad taimed ära visata. Muidugi ma ei visanud. :P 2 tükki viisin kooli- ja rahvamajja, ühe aga jätsin koju. Kui omale ikak ei mahu, siis sokutan tütrele. Aga kenad elujõus taimed ära visata...ehh seda urbanistlikku rahvast.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minu puude taga on muidugi ka tegelikult neljarajaline linnamagistraal ja müra... aga õuel ja mändidel jooksevad ringi oravad. Nii et ei saa siiski kurta, on mida jälgida!

      Kustuta
  5. Minu kontori akna taga on betoonasfaldine tööstusmaastik...aeg-ajalt üle lendavate lennukitega, aga lähima müürinuki sees pesitseb varblasepaar. Ja varjatuna on linnas loodust enam kui küll. Kevadel nägin samas kvartalis pikajalgset jänesepoega ja see polnud sugugi mingi küülik. Rebaseid on nähtud. Öövaht räägib, et kakudki huikavat.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Linnas on elu küllaga. Vaid tuleb olla valvas ja pisut oodata, nagu looduseski- küll ta siis end näitama hakkab.

      Kustuta
  6. Nii. Kirjutan siis uuesti. Et see on Sul yks ilusam pilt Sinu lilledest.. Ja et voiksid selle vabalt lisada kui iseloomustuse oma curriculumisse :)
    Nii terved ja hasti hooldatud! Ja veel kontoris - MOTELDA! Vaade on ka muidugi super, esimese hooga motlesin et see on yks vanem pilt, tehtud hoopis meie kodus, kui Sinu lilled veel koik elus olid... Naed siis, ilma Sinuta nad ei tahagi olla...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oh ma tänan! Eks taim tahab jah ikka tähelepanu ka veidi peale kastmise. Või sama lainepikkust või midagi... Aga need mis vastu on pidanud, need on ju ilusad! Eile just mõtlesin sellele, kuidas nad meil terve talve üksi elasid. See on ikka täielikult uskumatu lugu. Ja tsümbiidium õitses veel. Nüüd on ta jälle õies, poolteist aastat hiljem. Kahe varrega.

      Kustuta
    2. Jah, vaatasin just. Imeilus. Sa oskad ka need pildid kuidagi ilusad teha.. Et muidu ehk naeks teisiti voi vaataks mooda voi...
      Muide magan keskaegses lossis, nahkhiired rabistavad kusagil katuse all ja mitut liiki ookulle huikab ja kiuksub ymber selle huvitava paiga.. Ainult aed on kaunis raamas ja kaest ara. Sinusugust oleks vaja :)

      Kustuta