reede, 26. aprill 2013

Konna laul ja linnu supp

Esimene on laul nagu laul ikka, kuid viimast väljendit tavatseb kasutada üks mu hea sõber läbisegi rändavate veelindude kohta, kui need kuskil veekogul parasjagu puhkama on end sättinud. No mõlemat võis kuulda ja näha eilsel väiksel ringsõidul. Soov oli konna näha, aga loodus pakkus kõike muudki huvitavat.

Konna laul ehk krooks on oma olemuselt (nagu iga teinegi hääl) vibreeriv lainetus. Juhul kui seda krooksu tehakse vees, ei suundu tekitatud vibratsioon ainult ümbritsevasse õhkkeskkonda vaid ka laulja "kõrist" füüsiliselt vette. Nii justkui ongi järgneval fotol konna laul pildile saadud. Ehk üks "krooks"!

Singng frog
Konna laul/ Frog's song
Krooksuja polnud kaugeltki mitte üksinda antud lombis. Oh ei. Oli laulumehi veel teisigi, kohe palju! Aga tema, pisut isepäisem kehkenpüks sättis end laiale püünele, kust laul paremini ja uhkemini kõlada võiks. Kas see ka mõnele emand-konnale meelepärane oli, jääb nende endi teada. Aga pidu oli täis hoos ja rõõm saabunud kevade üle suur.

Spawning frogs
Eks seegi on paras supp!/ Spawning frogs
 See ei olnud ainus pidu, kust ma läbi astusin, pidu oli ka teises metsaveeres ja lombis:

Spawning frogs
Another Spring party!

Ning ka kolmandas olid hakkajad laulumehed ja lustilised naised:

Spawning frogs
... and a third one ...
 
Mitte vähem lärmakam (kuid siiski vähem laulev) polnud ülal mainitud linnusupp (või olgu ta hoopis laat) Tartu maantee äärsetel põldudel, kuhu tuhanded rändajad end puhkepausile olid sättinud. Peab tunnistama, et sellist vaatepilti polegi varem vast näinud.

Migrating waterfowl
Migrating waterfol taking a rest
Õhtupoolikul kohtasin Kiisal veel pääsuparve, kes päikeses rõõmsalt sidistas-sädistas. Tänases külmas sajus mõtlen, mis neist küll sai ja kust nad oma nokatäie leiavad...

2 kommentaari:

  1. Need konnasupi pildid on kõik vahvad, aga üksikisendiga üle kõige. :)

    VastaKustuta
  2. Miskipärast võluvad mind kevaditi need krooksud hoopis enam kui lindude sidinad-vidinad, aga neid sümfoonikuid korraga niipalju koos näha, pole mul õnnestunud, puhkavate lindude ülisuuri parvi küll.

    VastaKustuta