neljapäev, 11. aprill 2013

Vihma ootuses

Maal sajab. Paide taga ka juba sajab. Varsti hakkab ka linnas. Ehk kannatab enne ühe jooksu ära teha. Aga pole hullu, kui ta jõuab ka varem, sest ma ootan vihma. Olen mõelnud sageli, et pikk ja külm talv on kui kannatus kõrbes. Kõikjal üks valge, kuiv külm. Seal küll siis kuiv kuum. Aga üks teeb välja - värskendavat vihma ei ole. Ja nii kuid. Ootan esimest kevadvihma alati väga. See lööb õhu puhtaks ja lõhnavaks, peseb maha talvetolmu. Siis on tore ka vihmariided selga panna ja välja uitama minna. Vaadata piisku veepinnal ja oksaraol.

Vihma sadas viimati 28. veebruaril. Mitte küll ammu, kuid siiski kuskil kauges minevikus vaadatuna tänasest päevast. Vahepeal on olnud väga talv ja paratamatult on väsimus sellest. Aga tol päeval oli Jõe tänavas asfaldil vihmauss ja ma mõtlesin, et kas tõesti tuleb kevad nii vara. Ei tulnd ühti, tuli talv!

Halli vihmaootuse päeva sobivad aga hästi kollased orhideed. Mitte et oleks unistus päikesest... aga lihtsalt.

Dtps. Sogo Ponsai '24K'
Dtps. Sogo Ponsai '24K'
Dtps. Sogo Shito 'Montclair Gold Rush'
Dtps. Sogo Shito 'Montclair Gold Rush'
Dtps. Sogo Manager 'FANGtastic'
Dtps. Sogo Manager 'FANGtastic'
Phal. I-Lan 'Green Pixie'
Phal. I-Lan 'Green Pixie'
Dtps. Fuller's Sunset
Dtps. Fuller's Sunset
Meenus, et täna on naabripoisi sünnipäev. Palju õnne talle! Lapsena sai vahel ikka sel päeval lühikeste varrukatega ringi joostud ja sünnipäevamänge mängitud. Kuidas siis nüüd nii teisiti on? 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar