teisipäev, 13. veebruar 2018

Vastlapäev 13.02.2018

Kuupäev: 13.02.2018, vastlapäev
Temperatuur: +0,8' C
Ilm: kerge sula, pilves, lõuna pool selginimistega. Tuul lõunast, nõrk kuni mõõdukas.

Ilmasissekanne vaid. Et oli vastlapäev - väga varajane - ja et oli sula.   Kuna vastlapäev on liikuv püha, pole selle järgi vanarahvas ka eriti ilma ennustanud. Lund on linnas päris kõvasti ja maal samuti. Ilmaportaalid lubavad talve jätkumist.

Tomatite külvamisega ootan kuu lõppu, veel nii poolteist nädalat. Vabariigi aastapäeval oleks kena seemned mulda panna küll! Daaliad on nüüd erinevatest paikadest kõik tellitud ja suurem osa kannasid isegi pottides juba kasvamas. Märtsi algus pole üldse kaugel enam ning siis võib juba hakata ootama lumikellukest ja lõokest!

Tänane pilt pole kuigi talvemeeleolus, samas paljud orhideed õitsevad just talvel.

Phalaenopsis amboinensis
Kuuking/ Phalaenopsis amboinensis 'Nicole'


Pikka liugu kõigile!

12 kommentaari:

  1. Ilusat vastlapäeva ja mullegi meeldivad sissekanded ilmast just blogis koos piltidega.Vaatasin tänagi eelmiste aastate seisu just samal ajal(vastlapäev ju liikuv)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Blogi on parim ülestähenduste koht - sõna ja pilt koos!

      Kustuta
  2. Ja on olnud aastaid, mil esimene kuldnokk laulab juba veebruari lõpus kase otsas :) Varsti-varsti.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, loodetavasti tõesti-tõesti varsti-varsti! :)

      Kustuta
  3. Mile keris ka vastu õhtut 0,6 + peale. Sula jah ja millegipärast seostub minul vastlapäev peaaegu eranditult sulaga :9

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma kohe vaatasin oma veebruarid siin üle, kuid paraku ma polegi vastlapäevade kohta ülestähendusi teinud! :( Meenus üks vastlapäev lapsepõlvest, see oli päikesline! :)

      Kustuta
  4. Lovely orchid, Tistou. My dendrobium is in bloom too.
    You have sown tomatoes, isn't it too early? I usually start from March. I'd love purchase some dahlias in pots as well, I think it's a better way to grow them.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Thank you, Nadezda!
      I haven't sown tomatoes yet. I am planning to sow them on the last week of February. Then it is good time I think. Then I can plant them out to the greenhouse on last days of April.

      Kustuta
  5. Ilusad valged päevad on, kevad kumab juba läbi pilvedegi.:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaaa, on. Ja kui see pilv veel rebeneb ja päike tulebki välja, siis on suisa kirgas! Nagu täna! :)

      Kustuta
  6. Hoissa, vastlad!!! Et huvitaval kombel on vastlapaeva traditsioon paris tugev, kuigi mugandunud suuresti kuklite soomiseks... Naiteks minu vanaema oli kyll lihtsapoolne taluperenaine ja kypsetamine oli luksus ehk lihtsalt ajaraisk. Kyll aga vastlapaeval pandi searasv potiga tulele ja pigem mingid konarlikud kerad seal rasva sees hulpisid, kaubanduslikku valimust ei mingit... Aga me lapsed, ootasime ymber ja laulsime koos vanaemaga - raadiot hoiti ikka ainult uudiste jaoks... oi aegu ammuseid. Kelgud olid rasked ja koheva lume sees ei libisenud sugugi. Nii et me vennaga hoopis veeretasime ennast maest alla ja oi!! see oli vaga lobus..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Toredad meenutused. Neid võiks olla rohkem! Meenus, et ka meie kodus tehti vanasti rasvas küpsetatud kohupiimapontšikuid! :P

      Kustuta