esmaspäev, 21. aprill 2014

Suvised lihavõtted

Kuupäev: 20.04.2014, esimene ülestõusmispüha
Temperatuur: +21 'C
Ilm: Selge, kerge tuul kirdest-idast, väga soe

Aastad pole vennad, kohe kindlasti mitte! Kuigi möödunud aasta oli munapühade aeg paar nädalat varasem võrreldes seekordsega, on kaks siiski väga kontrastsed. Siis oli lumi põlvini ja kevadet raske üldse aimata, nüüd aga oli 21 kraadi sooja ning päikeselembid võtsid õhuvanne kui südasuvel. Rääkimata sellest, et kõik juba rohetab ning seina ääres õitsevad tulbid.

Tulips bed
Seinaäärne tulbipeenar/ Tulips bed
Pühade puhul on meil ikka kombeks värvida mune ja teha pühade maiust - pashat. Munade värvimisel oleme tavapäraselt kasutanud looduslikke materjale, need pastelsed toonid on lihtsalt niivõrd kenad. Ja tulemust ei või iial ette aimata, mis teeb munade lahtiharutamise põnevaks kui jõuluõhtu pakiavamise!

Easter eggs
Pühademunad/ Easter Eggs
Easter eggs
Pühademunad/ Easter Eggs
Easter eggs
Pühademunad/ Easter Eggs
Easter pasha
Pühadepasha/ Easter pasha
Tulips bed
Seinaäärne tulbipeenar/ Tulips bed
Tiigis käib aga konnakontsert ja puuladvas laulab silk-solk e väike lehelind. Ja täna hommikul - kukkus kägu! Päris pikalt!


Summary: Summery Easter

Years can be very different. And they are! Last year we had Easter on 31st of March and it was very cold and with snow to knees. This year however, just only a couple of weeks later, it is completely different.

Yesterdays Easter Day was hosted by summer warmth, blooming tulips and air filled with bees and butterflies. On Easter Day we have a tradition to colour the eggs naturally with herbs and make a pasha - a special desert made of curd and only for Easter. It is so delicious! Maybe because you can have it only once a year.

Besides our human celebrations, frogs have a fest in pond of their own. Small warbler has arrived and singing his funny song, that goes "silk-solk, silk-solk, silk-solk", endlesly. And this morning I heard a cuckoo!

3 kommentaari:

  1. ohhoo, härra kägu ma pole veel kuulnud ! vahvad munad ja kaunid tulbid, pasha kindlasti ülimaitsev, juba väljanägemine üksi on väärt

    VastaKustuta
  2. Imeilusad! Nii tulbid, munad kui pasha. Meie peres pashast lugu ei peeta, tegin hoopis klassikalist plaadikorpi, see on kõigi lemmik.

    VastaKustuta
  3. Kuigi pühad ammu läbi, käin ikka neid mune imetlemas. Väga-väga ilusad!

    VastaKustuta