teisipäev, 28. veebruar 2023

Veebruari viimasel

Vaatasin oma viimase kümne aasta postitusi ja sain aru, et talv pole hellitanud meid seekord. Vähe sellest, et saabus püsivalt juba novembri keskpaigas, on ta kestmas nüüd esinduslikult märtsikuusse ning kes teab, kui kaua siis veel. Viimati oli 2018. aasta veebruari lõpp selline, kui polnud aias ühgegi õit ega märki peatsest puhkemisest. Täna on veebruarikuu viimane päev ja kõik, mis aiast leida võib, on lumi. Pole selge, mis hetkel toimub lume all, kuid arvatavasti suurt ei midagi. Ei lumikellukesed, amuuri adoonised ega võrkiirised ilmutanud mingeid aktiivsuse märke veebruari keskel, kui maa suladest paljas oli. 

Beautiful Snow
Uus lumi veebruari teises pooles/ New snow at the end of February

Ka seinaäärsetes peenardes pole mingeid edenemise märke. Seal on ikka kõik vähe varasem olnud, kuid mitte sel aastal. Võib see olla märk pikast talvest ning sellest, et vähemalt hetkel pole mõtet kiirustada? Pikk on see talv juba praegu olnud niigi!

Beautiful Snow
Lumi, veel õhuline ja värske/ New snow, fresh and fluffy
Beautiful Snow
Veebruari sinine taevas/ Blue sky of February

Täna oli 4 kraadi sooja ja räästad tilkusid, lumi sulas ja muutus vesiseks. Seda on siiski nii palju, et niipea ta veel ei kao. Veel küll veebruar, kuid väga märtsilik ilm. Märtsi enda ennustused avalikustakse ehk homme, kuid 10 päeva prognoos näeb hetkel ette taas ilma külmenemist ning ka uusi lumesadusid. Tuleb veel kannatada ja vastu pidada.

Snowdrop Bed
Lumikellukeste peenar 28.02.2023/ Snowdrops Bed full of snow on February 28th
Blue Border
Lumised väljad/ Snowy fields
Evening of last February day
Viimane veebruari päikeseloojang/ Last sunset of this February

Talv on küll pikk olnud, kuid vähemalt pehme. Madalaimad temperatuurid meie kandis on paaril korral olnud -16 ... -17'C kraadi kanti. Kevadeootus kasvab!

2 kommentaari:

  1. Teil on tõesti palju lund. Kuid nüüd pole kevad enam mägede taga, musträstas juba laulab ja rähnid möllavad metsas.

    VastaKustuta
  2. Teil on lund rohkem kui meil, vist. Aga olgugi, et märts mulle ikkagi meeldib see lumine ilu. Need talvepäevad mis on rohelised ja märjad ja pimedad ei kõlba tõesti kusagile. Koos päikese, tilkuvate räästaste ja hulluma hakanud linnukestega tuleb muidugi kevadeigatsus teravalt süamesse ja sõõrmets on sooja õhu hõng täiesti tuntav. Millegipärast mul on su eelmine lugu kahe silma vahele jäänud. Siinkohal on vist õige koht (lumikellukeste arglikud näod pildil) tänada toreda ja sisuka artikli eest. Ja hea on näha ja kuulda, et teisigi on haaranud ärevus taimepoodide osas. Muidugi on hea osta kui oma silm näeb ja käsi katsub aga nii mõnigi taimepakkuja mulle nii ehk naa kaugeks, sestap ka tellimised. Peame vastu, kevad on nurga taga juba.

    VastaKustuta