neljapäev, 16. aprill 2020

Aprilli poolitaja. Lihavõtted

Ikka ja jälle jõuan ma viimasel ajal äratundmisele, et siiani see kevad eriliselt meeldivaid tundmusi just pakkunud pole. Väga üksikud helgemad hetked, muidu külm, väga tuuline ja viimasel ajal ka sajune. Ja mitte ainult, lume-lörtsisajune! Kahel hommikul on sel nädalal maa valge olnud. Ka kuu alguse tugevad öökülmad tekitasid tuska, näpistades vastpuhkenud õisi. Mõne võttis sootuks, näiteks varajasemad kirgaslilled, mis pruunistusid täielikult. Ja murtudsüda...

Scilla sibirica
Ühel hommikul, siberi siniliilia/ Scilla sibirica in snow
Narcissus 'Tere a Tete' & Chionodoxa cv.
Nartsiss 'Tete a Tete' ja kirgaslill/ Narcissus 'Tete a Tete' & Chinodoxa cv.
Galanthus plicatus 'E.A. Bowles'
Kurruline lumikelluke/ Galanthus plicatus 'E.A. Bowles'
Mitmed looduslikud tulbiliigid said oma õied paotada vaid paaril soojal päikesepaistelisel päeval. Nüüd nende õied lihtsalt kuhtuvad kinniselt, külmas ja niiskuses. Kahju, et just nüüd, kus neid oleks saanud imetleda kasvõi iga päev, jäi see võimalus ikkagi väga napiks. No mis teha.

Teistpidi, muudab see kevad ja olukord mind ka kärsituks. Olen ju harjunud aastaaegu ja aeda nendes võtma nädalalõpu-ampsudena. Nii on iga kord midagi uut ja kõik on alati hüppeliselt arenenud. Hüpe-hüpe-hüpe, kevadest sügisesse välja. Nüüd justkui vaataks iga päev igatsusega uusi ninasid, et ometi midagi nendega ka juhtuks. Aga ilmad on külmad ja ei juhtu siin suurt midagi!

Mis tõsiselt rõõmustab, on aga lindude laul ja energia. Nemad sest ilmajamast enam ei hooli. Rõkkavad oma laulus ja tegemistes. Viimastel päevadel on meile siginenud punarind. Muudkui lendab ringi piki põõsaaluseid ja seinaääri, keksib ringi ning laulab kõlaval häälel, päris hämarasse välja. Tore ja rõõmus linnuke. Hommikused lumed hoiavad ka talvelinnud söögimajade ligi. Nõuavad ikka oma teri ja pähkleid ning pole rasvapallidki veel päris unustatud.

Garden Bed
Kui on päikeseline päev, siis mõni laik aias on siiski päris värviline/ On sunny days, some parts of the garden are quite colourful.
Garden Bed
Aiapeenrad/ Garden Beds
Garden Bed
Aiapeenrad/ Garden Beds
Garden Bed
Aiapeenrad/ Garden Beds
Garden Bed
Aiapeenrad/ Garden Beds
Seda ma ei mäleta, et ühekski lihavõttepühaks oleks esimesed tulbid juba õitsenud olnud. Aga sel aastal just nii oli. Pigem on tavaliselt raskusi mõne rohelise liblekese leidmisega munade värvimiseks. Sel korral sellega muret muidugi polnud. Mustikad olid küll möödunud sügisest! :D

Easter Eggs 2020
Lihavõttemunad/ Easter Eggs of 2020
Easter Eggs 2020
Lihavõtted/Easter
Ootan, et ilm läheks taas soojemaks ja päikselisemaks. Tooks tagasi tegutsemistahte ja energia. Ilus aeg vääriks paremat meelestatust. Eks see tuleb ka.

6 kommentaari:

  1. Energiat on tõesti õhus. Tulin eile õhtul töölt, tugev kõle tuul, pluss 4 ja enne loojangut paariks tunniks paistma hakanud päike. Kuid milline linnulaulukoor võsadest ja puudelt kostis! Lausa hõiskamine.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Linnulaulu on sel kevadel tõesti palju ja valjult! Ja sellest on palju rõõmu. Et ta niipea ei lakkaks!

      Kustuta
  2. Mu meelest on linnukesed sel aastal eriti energilised :) Aga jah, muus mõttes hakkab see kevad juba närvidele käima küll. valiselt on kevadel hirmus piltide ja muljete uputus ja raske neid ritta saada aga nüüd hakkavad esimesed juba kõik lõpetama aga teist laiet ei paist kusagilt. Ja mis ilusad munad !

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mune teeme me igal aastal suure hoole ja armastusega! Ja kukuvadki päris vahvad alati välja. Oh seda elevust, kui neid peale keetmist avatakse!

      Kustuta
  3. The Easter eggs look lovely Tistou. Can't believe you painted them, am I wrong?

    VastaKustuta
  4. Our Easter eggs are dyed by natural materials such as onion skins and blueberries. It is always such fun, to reveal the outcome!

    VastaKustuta