neljapäev, 5. aprill 2018

Kirju liblikas

Kuupäev: 05.04.2018
Temperatuur: +14,9' C (15.00, Harku)
Ilm: Hommik tihedas udus, lõuna päikeseline, kerge vinega. Õhtupoolikul pilvisus, õhtul vihm.

Vaid kaks päeva tagasi valitses pealinna veel talv tüseda lumevaibaga. Esmaspäevane sadu tõi paiguti 15-20 cm värsket lund ning pilt sai talvisem kui kogu hooaja vältel oligi. Teisipäev oli sinise taeva ja mõne soojakraadiga ning hoidis lumekihti veel kenasti. Eilne kolmapäev tõi aga ilmapöörde ning hakkas sadama vihma, õhtul päris tugevalt ning see viis ka värske lume. Nõmme aiad on siiski veel valdavalt valged. Hetkel aga lendavad akna taga kollased lapsuliblikad ning sooja on 15 kraadi. Esimene nähtud liblikas oli seevastu päevapaabusilm, nii et suvi tuleb suur ja kirju!

Pilt on 2016.a suvest, tähistagu hõbedane ogaputk veel mitmel pool sulavat lund, liblikas ise aga tänast kevademotsiooni.
 
Nymphalis io
Päevapaabusilm/ Sudden warm spell brought out first butterflies today. There was one Peacock and several Brimstones. Picture is from Summer 2016.

Paistab, et kevade saabumine on nüüd väga jõuline. Taevas oli lõuna ajal mitmeid haneparvi, kohapealsed linnud väga häälekad ning kontori katusel oli ükshetk esimene linavästrik!

6 kommentaari:

  1. Liblikas veel nägemata aga üks kõhna mesimumm käis mind väga lähedalt uudistamas :)

    VastaKustuta
  2. Ehmatain ara kui Su pilti vaatasin.. et mis, Sul juba suvi kui teistele pole kevadki joudnud :) Nagu vaenelaps muinasjutust, 12 kuud sobraks :)
    Olgu Su suvi siis kirju ja ilus!!

    VastaKustuta
  3. Meil läksid eile vahetpidamata haneparved üle, aga kuidagi sihitu oli see minek, pigem saalimine. Ühed läksid siia, teised sinna. Puhas rõõm eesti õhuruumist.:)

    VastaKustuta
  4. Minu pilk püüdis eilses suvesoojas kaks kirjut liblikat ühe hoobiga kinni. Sean vaimu kirjuks suveks valmis. :)

    VastaKustuta
  5. vägev on see rõõm kevade üle, isegi siis kui jälle lörts peale tõmmatakse, aga need saabuvad linnud ja siis keksivad paarikesed, küll vindid küll ma ei teagi täpselt kes. Jääpõrutajat tervitasin küll häälekalt :)

    VastaKustuta