reede, 17. aprill 2015

Where the rainbow ends...

Vikerkaarega seostub mitmeid uskumusi ja sümboolikat. Küll peetakse teda lepituse märgiks kui ka õnne ja varanduse juhatajaks. Viimasega aga kaasneb alati teatav paradoks - vikerkaar on küll sageli selgelt olemas,  kuid kunagi ei näita ta oma algust ega lõppu. Ikka kaob see kuhugi metsa või silmapiiri taha.

Täna aga juhtus selline lugu, et vikerkaar näitas oma algust ja lõppu. Kohe väga selgelt. Kui ma seda autoga sõites silmanurgast märkasin, pidin kitsal käänulisel teel peaaegu kraavi sõitma! Nii erakorraline tundus see nägemus. Aga ma ei haaranud labidat, et joosta ja lüüa see maasse rahapaja leidmiseks. Polnud ju ka päris selge, kumb on lõpp ja kumb on algus. Haarasin hoopis fotoka, et kas ime jääb ka pildile. Kes hoolikalt vaatab, see näeb, natuke! Ega imed pole jäädvustamiseks, siis muutuks nad päriseks ja tavaliseks.

Võtan täna nähtud sündmust hoopis lepitusena - taas lörtsisajune hommik tekitas tuska, kuid ehk oli see märgiks, et küll see kevad ikka tuleb!

Where the rainbow ends
Is it a start or is it an end? But it's there rainbow on the ground
Rainbow is considered as a sign of piece and reconciliation. But in some beliefs it should also lead to places where the hidden treasures are. The latter involves a certain paradox - the end of rainbow is always hidden by itself, usually leaning behind forests or far horizon.

Today however, something miraculous happened with me. I saw a real rainbow, very close and with both ends visible. I can't recall I have seen something like this before. I nearly drove off the road! But instead of crabbing a shovel, so I could dig out the buried treasures, I seize a camera to catch that phenomen on picture. Who looks really carefully, can see the rainbow. As widely known, miracles don't photograph well. Other ways they wouln't be a miracles but ordinary things!

I took today's vision as a sign of reconciliation. Another horrible cold morning with wet snowing had set my mood low and made questioning seriously - where is real spring that we all have been longig for. Maybe it was a sign that it's just around the corner!

15 kommentaari:

  1. Selle alguse ja lõpuga ongi üks rist ja viletsus. Ühte otsa vastu maad näen meie avaruses sageli aga ma ei tea ka kumb ots see on :) nii jääb meilgi see labidas haaramata. Et Sa aga lausa mõlemat otsa nägid, siis seda juhtub tõesti haruharva. Ju siis see korralik kevad ikka tulemas juba on :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänaseid tuuli ja olematut sooja tajudes hakkab küll lootus juba vähehaaval kaduma. Paistab, et ka kimalased on kannatuse kaotanud. Väljas +6, õied suletud, kuid ometi lendavad vaesekesed ringi. Ju neil on tunne, et ilma järgi võibki soodsaid aegu ootama jääda.

      Kustuta
  2. Meie elame kõrgel ja näeme tihti vikerkaare algust ja lõppu. Vikerkaares on mingi maagiline vägi. Teda nähes valdan mind alati õnnetunne :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No kes märgata oskab, see näeb ikka. Kõrgetelt paikadelt vaadatuna on vikerkaared muidugi ka väga eriline pilt!

      Kustuta
  3. Sellise lauge kaarega "vibu" ei ole küll kunagi näinud, aga lapsena nägin kummalist,hästi selgelt värvunud vikerkaart, mille ots toetus põllule ja teine kaardus üles ja maha kuskile metsa sisse.Muidu on vikerkaared justnagu paljudele näha ja kõrgel, aga see oli justnagu selle metsa oma vikerkaar, millest osa metsa ära ei mahtunud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No oli ta minu jaokski seninägematu. Sealjuures ma ei saanud üldse aru, kus see sadu on, mis päiksevalgust murrab. Ju see oli väga lokaalne õhuke sajukardin.

      Kustuta
  4. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  5. You were very lucky as it is rare to see even one end of the rainbow. I do not think I have ever seen where both ended and touched the ground. We will take it to mean that you will have a very good gardening year despite the recent cold. At least, that is what I wish you!
    Here we are having our usual passage from 30 cm of snow last week to now daffodils, tulip, Dutch iris and Daphne in bloom!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oh Alaint, thank you for your kind wishes! I certainly hope for a good gardening year,despite of rather poor start. It is still very cold and often rainy. Today it was overcast, +6 and with very strong and bitter wind from north. And nevertheless bumblebees were out. Seems like they have lost their patience too!

      It surprises me, that you already have tulips and daffodils! What about snowdrops and snowflakes? Do you have them all together? What a show it must be!

      Kustuta
  6. :) See oli just see hetk, kui ma koju jõudsin. Tõstsin pilgu ja ahhetasin, ma pole ammu sellist täiskaart näinud ja nagu iga vikerkaar, nii seegi kord võtab kilkama. tegelikult muidugi ohhetama.
    Taevas pakub tänavu palju vaatemänge, ei tea kas sellepärast, et on aega taevasse vaadata :)

    Meil oli täna pärastlõunal tuuletu ja soe, +8. Pärast igasuguseid tuulenädalaid on see tõeliselt mõnus ilm. Taimed aga kasvavad tasapisi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kevad on olnud mitmepalgeline ja pakkunud mitmed huvitavaid ilmastikunähtusi ja olusid.

      Kustuta
  7. Mulle tundub, et see seal pildil on algus, vikerkaare ja Õnne algus!

    VastaKustuta
  8. You were so lucky, Tistou to see the end (or start?) of rainbow. I've never seen it :((
    I would grab a shovel and dig the treasure, ha ha!
    Very rare phenomenon.

    VastaKustuta