kolmapäev, 7. august 2013

Oh kui kuum!

Suvi on tormanud kevade kannul pöörase kiirusega ning nädala algul andis ehk juba aimdust, et temaga tuleb peatselt hüvasti jätta. Nii vaikseks ja sügiseseks muutusid need õhtud. Aga ei, tõeline suvekuumus oli alles saabumata ning nüüd on ta siin. Põhjapoolsel majaküljel põõsaste vilus oli pärastlõunal +30. Ning homseks lubatakse kraadidele lisa. Õnneks õhk liigub ja ei ole läppuv palavus. On teravalt kuum, kuid õhurikas ilm. Siiski on näha, kuidas taimed kannatavad selle käes, ja isegi tavaliselt päikest ja sooja armastavad liblikad otsivad õite asemel lehtede alt varju. Floksid näitasid ühele poole saamise märke juba eelnevatel päevadel (ah mis augusti algus!?), kuid tänase päevaga küpsesid nad konkreetselt pruuniks. Roosi õisi on vaid päevaks ning soojaarmastajatel buddlejadel on päikeses lehed sorgu, kuigi kastan neid õhtuti. Olukorda naudivad küll vist vaid mu kannad, kes kasvavad aina suuremaks ja kaunimaks. Hetkel on lõunataevas tõmmanud halli vinesse, ei tea kas see kõneleb saabuvatest sadudest, mida on nii vaja?

Echinops, Echinacea & Aglais urticae
Mesiohakas 'Veitch's Blue', siilkübar 'White Swan' ja väike koerliblikas/ Echinops, Echinacea & Small Tortoiseshell
Echinacea 'Rubinstern' & Aglais urticae's
Väikesed koerliblikad 'Rubinstern' siilkübaral/ Small Tortoiseshells on Echinacea 'Rubinstern'
Butterfly bed
Liblikapeenra nurk/ Corner of Butterfly Bed
Buddlejasid on mul kolm, kaks 'Black Knight'i ja üks 'Pink Delight'. Üks neist on liblikapeenras ja kaks maja ääres tulbipeenras. Kui 'Pink Delight' on suuremate ja rikkalikema õiekobaratega, siis 'Black Knight'kostitab tugevama lõhnaga. Liblikaid püüavad hästi ühtviisi mõlemad.

Buddleja davidii 'Black Knight'
Buddleja davidii 'Black Knight'
Buddleja davidii 'Pink Delight'
Buddleja davidii 'Pink Delight'
Buddleja davidii 'Pink delight'
Buddleja davidii 'Pink Delight'
Canna indica's
Soojas mõnulevad kannad/ Cannas enjoying the hot spell
Summary: Oh boy, it's hot!

Summer is passing quickly, in high speed motion to be precise. In many aspects it is nearly a month ahead of its usual track. For example, phloxes are nearly over now, as usually the beginning of august is their high-peak. Makes me wonder, what's the rush all about!?

Even though I thought that summer is reaching to its slow end, it had a hot spell stored for us. Temperatures were up to +30 this afternoon and it is predicted to get even hotter tomorrow. In that weather plants are suffering, even warmth loving buddlejas are wilted in sunlight. Only my dear cannas seem to be enjoying the situation. They really look lush!

In this condition soil is drying up real quick and rain is eagerly awaited. Some promising clouds have raised to the west skies; hopefully they will bring some relief to garden.

Waiting for rain
Läänataevas pilveviir/ West skies this evening

4 kommentaari:

  1. Kaua Sa õigupoolest kuuma muru peal külitasid, et seda kahe väikese koerliblikaga kaadrit saada? Nii vahva! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hehee, see on selline ümbernurga hiilimisega võte! No peaaegu nagu ründamine selja tagant. Aga tegelikult on väikesed koerliblikad palju rahumeelsemad ja vähem kartlikud kui näiteks päevapaabusilmad. Aga üks liblika postitus on tulemas, sest mõned vahvad liigid ja kaadrid on veel kogunenud!

      Kustuta
  2. Liblikad on võluvad, nad oleksid justkui mingilt haldjatemaalt pärit:) Aitäh neid pildistamast.

    Hallikaks tõmbuv taevas on tore, aga see oodatu võtab ilmselt kaasa järjekordse tormi moodi asja ja see enam väga tore pole.

    VastaKustuta
  3. Oh boy, what a sky!

    Igatsen teid vaga ja tulevad meelde need oised aikese-vihmad seal kodus metsade vahel - oli ikka hirmus ka...............

    E.

    VastaKustuta