reede, 5. juuli 2013

Südasuvised tegemised

Aeg lendab väga kiirelt. Juba on ukse ees uus nädalavahetus, kui eelmistki pole veel jõudnud läbi mõelda ja seljataha jätta. Tõttöelda mulle ei meeldi selline tormamine. Ma tahaksin olla, vaadata, mõtteid mõlgutada-jalgu kõlgutada... kas üldse tuleb selliseid aegu?

Perennials bed
Püsikupeenar/ Perennials bed
Perennials bed
Püsikupeenar/ Perennials bed
Hemerocallis
Taluaia päevaliilia/ Daylily
Püsikupeenras olid alustamas õitsemist vanad päevaliiliad, hostad, kõrghetkel olid sulgnelgid. Nende lõhn on ikka võrratu, kuigi kui ninapidi põõsasse ronida, siis on vänge. Veel olid alles hüatsintide pealsed, niisiis tuleb ülesvõtmisega veidi oodata. Kuigi praeguse kuumaga oleks neid hea "küpsetada".

Hosta
Nimetu hosta/ Some nameless hosta
P1011408
Ogaputk 'Big Blue'/ Eryngium 'Big Blue'
Hosta sieboldiana
Hosta sieboldiana
Hosta 'Stained Glass'
Hosta 'Stained Glass'
Nagu võiski arvata, vaatasin ma oma hostapeenra kriitilise pilguga üle, et kas tõesti mitte ühtegi lisa ei õnnestu kuhugile vahele surgata. Leidsin, et vähemalt hetkel õnnestub küll, küllap kunagi hiljem on aega ja kohta miskit ümber istutada. Paar aastat võivad nad rahus ka nii kasvada. Juurde lisandusid 'Great Expetations', 'Halycon' ja 'Fire & Ice'.

Hosta 'Great Expetations'
Hosta 'Great Expetations'
Hosta 'Halycon'
Hosta 'Halycon'
Hosta 'Fire & Ice'
Hosta 'Fire & Ice'
Ema tuli mere tagant ja tõi kaasa ka minu 'Thompson & Morganist' tellitud Corydalised. Ehk näeb tuleval kevadel juba taevasiniseid õisi.
Corydalis 'China Blue'
Corydalis 'China Blue'
Hostapeenrasse tõin veel metsast paar tarna ja metspipra, mis on imeline pimedama nurga pinnakatja. Nüüd on küll see hostanurk valmis!

Hosta bed
Hostapeenar/ Hosta bed in full
Ka püsikupeenrasse, veidi rohkema valguse kätte said kaks hostat- kollane 'Sun Power' ja üks mini-mini 'Pandora's Box'. Viimasele valisin asupaiga kivide vahel, pürenee ramonda juures. Siis on pisikestel tegelastel omavahel seltsi.

Hosta 'Sun Power'
Hosta 'Sun Power'
Hosta 'Bandora's Box'
Hosta 'Pandora's Box'
Ei tea, kas nüüd on mõneks ajaks rahu? Ei vist...!
Nädalavahetus tõotab tulla kuum ja suvine. Õnneks on maal kuulu järgi kenasti vahepeal sadanud. Korjame viimaseid maasikaid ja tunneme rõõmu!

Summary: Summer heart
Sometimes I feel anxious about times moving so fast. Especially the good ones! I wish I could just sit and enjoy, not thinking about present situation and future commitments. I wonder, if it's ever possible?! It is a warm spell and I really should relax in the garden and eat strawberries, for example, it is their time now, but it's also already rushing to the past.  

Last weekend I planted some new hostas. They've gotten me all over! Oh well... You well see the new comers above and also most of the old ones. My hosta corner is now completed (full) and I'm really happy with it. It looks good!

Perennials bed is picking up some colour too and it's nearly time when echinaceas start, my second current love affair! LOL!

Echinacea 'Tangerine Dream'
Echinacea 'Tangerine Dream'

8 kommentaari:

  1. Tänavune ülikuum suvi parajate vihmahoogudega on kasvatanud kõik taimed lokkavateks ja lopsakateks. Aed ei näi enam sugugi omamaiselt tagasihoidliku ja hillitsetuna. Me küll oleme enam kui nädala jalgu kõlgutanud ja lihtsalt olnud
    Ära ütle, et midagi on valmis, niikuinii pole:)
    Aga need sinised lõokannused on ilmselt väga-väga huvitavad!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa... nende lõokannuste arengut ma ootan ise ka väga. Loodan, et peavad!

      Kustuta
  2. Ja meil jälle ei mingit vihma! Käisime väikesel Eesti-tuuril, enne minekut kastsin hoolega kuigi lubas äikest. Tulles leidsin eest tuhkkuiva mulla ja sain õhtul kohe jälle esimese asjana vett tassima hakata. Meil siin öeldakse vahel naljaga pooleks, et "Palivere mäed jälle vihma kinni pidanud!" Aga mingi tõetera seal ilmselt on.

    Hosta "Stained glass" meeldib mulle väga, Pandora laeka nimeline ka. Ja ei saa mainimata jätta kui ilusad korras peenrad piltidelt paistavad!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vanarahvas teadis rääkida, et kust kord kevadel äike (hoovihm) käima hakkab, sealt ta ka käima jääb. Mina täitsa usun seda.

      Kustuta
  3. Väga ilusad võtted ilusast aiast ja taimedest! Pean muidugi liituma Neljandiku sõnadega- ilusad korras peenrad on ilusad vaadata.

    Ja mina mainin seda, et Su vahva hostapeenar on see põhjus, miks minu hostad peavad kolima hakkama :D

    VastaKustuta
  4. Ma vaatasin pildilt, et "Sun Power" on selline ilusa värviga huvitavalt kitsaste püstjate lehtedega, et ehk on väikesepoolne, kuid ei ole ühti..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui ma teda aiandisse otsima läksin, siis arvasin, et tegemist on üldse valesti sildistatud taimega (ja minetea, võib-olla ikkagi ongi), sest peale värvuse nagu midagi muud õigesti ei ole. Aga küllap peenrasse ja vabasse kasvuruumi pääsedes tulevad iseloomulikud lehed. Aga vahva on ta sellegi poolest, ma arvan.

      Kustuta