reede, 22. märts 2013

Teine

Ei maksa muretseda, et nüüd pealkirjad vaid numbrilisteks jäävad. Võib-olla veel üks, ehk siis "Kolmas", kuid siis on kohtuseadus täidetud ja võib üle minna palju huvitavamatele ja sisulistemale pealkirjadele.

Aga teiseks postituseks on tunded veel ärevad ja õhin suur. Mida kirjutada, kuidas kirjutada, kui palju ennast ja oma maailma siinsele publikule avada. Eks ühtpidi ongi eesmärk jagada ja teistpidi saada, kuid sellega peab balansseerima kitsal keskteel, et kõik oleks tasakaalus ja komistuskivid (millised tahes) välistatud.

Ma olen siiralt üllatunud, et minu esimese kirje on leidnud üle 30 inimese, näiteks Saksamaalt, Ameerikast, Mon Meer Inglismaalt ning mõned temale sealt lisakski, kodust Eestist. Olen oma avalikkusele suunatud saladuse hetkel vaid kahele inimesele avaldanud! Ma veel päris täpselt ei tea, kuidas jõuda nendeni, kellele mu tulevased põhiteemad suhetest taimede ja aiaga võiksid huvi pakkuda. Ehk leiavad nemad pikkapidi minu. Ja mis teha nende heade külalistega piiritagant, kellele meie kummaline laulev keel mõistatamatuks jääb? Kas peaks lisama väikse universaalses keeles sünopsise? Õnneks päevaraamatu teine oluline osa pildikeeles on kõigile ühtviisi hästi mõistetav. Sellised vaagimised selle otsa lahtitegemisega siin.

Kuid väljas on nii külm, nii külm. Tuul puhub kirdest muutumatult juba pea kaks nädalat. Teadjamad räägivad, et puhub pisut veel, enne kui võtab mõne malbema kaare. Mõned kaadrid eelmise nädalavahetuse kevade otsingutest:


  
Mid-March in Garden
Üldilme veel väga lumine ja tavine, rebaserada üle õue/ This is mid-March in Estonia!
Mid-March in Garden
Mõned püsikud/ Winter interest
Mid-March in Garden
Huvitavad detailid/ Winter interst can be in details
Mid-March in Garden
Floksipeenar/ Phlox paniculata
Sempervivums
Mägisibulad/ Sempervivums
Emerging tulips
Tulbid tulekul/ Can you see the tulips?
Cymbidium still in flower
Talve võib ka nii vaadata/ Winter can be observed this way too!

2 kommentaari:

  1. Good Morning,

    I am actually amazed by Your good style of writing. Just to remain, if I may, that Your Grand-Dad - from my side - was quite good, I have seen some poems of his.
    What a deep winter is still in Estonia! Of course, few warm days, and especially warm rain, would do a wonder.
    Cymbidium with garden on background, seems good photo for me. Good contrast.
    Don't take any notice, if my comments are too silly. Never read anybody's blog, I am just an old woman :)

    M.

    VastaKustuta
  2. My dearst, your comments are most welcome and surely most appreciated! Never silly!
    True, the contrast with the Cymbidium works well! That was the idea, to compose lushious blooms with cold winter outside. Oh, I forgot, its Spring already! Haah! :D

    VastaKustuta