kolmapäev, 29. jaanuar 2014

Kevade igatsus - Longing for Spring

Viimaste päevade jooksul on tekkinud täiesti ületamatu ja kõikehõlmav igatsus kevade, tärkavate taimede, soojendavate päikesekiirte, lõhnava metsa ja mulla järele. Lappan raamatuid ja ajakirju ning mõtlen vaid sellele, mida kõike küll võiks külvata, istutata, ümber tõsta - et oleks ilus endal ja hea liblikatel ja kimalastel ning ennekõike muidugi taimedel enestel. Kuigi mõne altmineku korral jääb endast mulje kui viimasest saamatust äbarikust, on siiski valdavam tunne, et ma mõistan ja oskan taimede keelt. Loomulikult pole selle kohta sõnastikke ega õpikuid, kuid see on olemas ja toimib! Tegelikult on selleks vaja üht - tähele panna!

Kokkuvõttes on mul lihtsalt igatsus oma puhkavate sõprade järele. Tahaks nendega juba jälle koos olla ja kogeda. Aga ma pole siiski üksi. Varjatud soojades hämarates tubades on peidus hoopis teistsugused aiad ja elud, kellede vahele pugeda ja meelitusi sosistada.

P1010259
Tubased salaaiad/ Indoor secret cardens
Väljas on võib-olla selle talve viimased krõbedad ööd ja päevad. Seni valitsenud vaikne külm on saanud hoopis uue teravuse lisandunud tuulega. Reedel luuakse uus kuu ning ennustuste järgi on kohe ka ilm keeramas pehmemaks ja sajusemaks. Eks näis, kas ta jääbki nii, või mis see talv veel ette võtab. Kevadet ootan hoolimata kõigest pikisilmil.

Summary: Longing for Spring

Over the last few days I have been possessed by impassable and comprehensive longing for spring, for emerging plants, warm rays of the sun, sweet smell of the sprouting forest and soil. I eagerly flip through books and magazines, constantly thinking of everything that could be sown, planted and replanted - for beauty itself, for bees and butterflies, for myself! Along the way some failures have happened for sure, but in overall I have started to feel that I understand plants and their language. Of course, this is not about dictionaries and textbooks, but it is there and it works! It's all about paying attention and notice.

All in all, I'm just longing for my resting friends. I would like to be together with them again and experience all the wonders of life and nature. But don't be afraid, I'm not alone, however. Hidden in warm rooms there are hiding very different lives and gardens, where to slip between and whisper flatteries.

Outdoors, however, there might be the coldest days and nights of this winter. So far it was cold but calm; now with raised winds it has an extra crisp in it. For the weekend finally some more snow is predicted and temperatures should rise a bit. In my garden there has been temperatures around -20 'C in nights for about two weeks now and with very thin layer of snow. It makes me greatly concerned. 

4 kommentaari:

  1. Vara veel ;) Aga Su tubased aiad on imekaunid nagu alati....

    VastaKustuta
  2. vara jah aga umbes sel ajal see igatsus esimest korda tababki, igal aastal ja veebruari keskpaigaks on see igatsus juba karjuv :) siis tuleb veel kuidagi üle elada märts ja no aprillis...

    VastaKustuta
  3. Ohjah, ma hakkan kevadet ootama juba novembris...
    Tubane aed lihtsalt peab olema, see on nii ilus kui kuukingad hakkavad ükshaaval silmi avama.

    VastaKustuta
  4. Mina veel kevadet ei oota. Kurnatud keha tahab veel looderdada.

    VastaKustuta