esmaspäev, 13. jaanuar 2014

Siiski talv

Kui möödunud nädala keskpaiku ilmaportaalid hakkasid kõnelema ilma järsust külmenemisest ja talve saabumisest, siis tundus see pea võimatu asjade käik olevat. Pikalt väga soe ja vihmane ilm oli harjutanud mõttega, et nii ongi, võib-olla kevadeni välja. Aga talv siiski tuli. Mitte küll nii järsult ja kontrastsena, kui oli lubatud, sest veel pühapäeva hommik oli nulli ümber ja alles päeva peale hakkas temperatuur miinuspoole langema. Täna hommikuks sai juba 8 kraadi külma.

Rudbecia fulgida' Goldstrum'
Rudbeckia fulgida 'Goldstrum'
Enne ilmamuutuse saabumist jõudis aga teha korraliku saju, vihma tuli tihedalt kogu öö vastu reedet ning selliseid lompe kui nüüd maas on, ei näinud kogu sügise vältel. See teeb murelikuks. Vettinud maaga külmale vastu minna ei ole hea. Jääb vaid loota, et see siiski veidigi taheneda jõuab ning taimed ei peaks kannata. Selle ilma virr-varri mõjud selguvad aga kahjuks alles kevadel.

hydrangea paniculata 'Pinky Winky'
Hydrangea paniculata 'Pinky Winky'
Festuca glauca
Festuca glauca
Tallinnas sadas täna terve päeva lund. Lumevaip on juba kena 15 cm.


Summary: Winter after all

It was almost unbelivable when forecasters started to spread the predictions about winter arrival last week. Weather had been warm and rainy for so long, so one could thought it would last until spring. I personally got to used with all that warmth so much so I really hoped for it to go on and on, even though I like winter and snow a lot too!

But forecasters were right and temperatures dropped significally on Sunday. Snow followed and in some parts of Estonia it is already more than 20 cm thick. In my garden it's just a slight cover but adds completely new look! Hopefully it will snow some more before deeper colds arrive, as plants need a protective shelter.

1 kommentaar:

  1. Our winters have been so wacky these past few years...there's just no telling what's going to happen! Your garden looks lovely with it's fresh coat of snow...that Rudbeckia with its little snow hat is perfect!

    VastaKustuta