laupäev, 18. juuli 2015

Hostanurgad

Kaks aastat tagasi kirjutasin oma hostanurgast meie köögi akna all. See on ikka üks tore nurgake küll, mulle kohe väga meeldib. Ja tundub, et hostad ise tunnevad seal ka päris hästi. Kuna puhmad on jõudsalt laienenud, siis paar taime peaksin võib-olla järgmine aasta küll uude kohta istutama. Kuid hetkel naudin vaatepilti ja muhelen endamisi.

Hosta 'Stained Glass' in the middle
Hostanurgas, esiplaanil 'Stained Glass'/ In my Hosta Corner, 'Stained Glass' in front
Hostas 'Paradigm', 'Abiqua Drinking Gourd' & 'August Moon'
Hostad 'Paradigm', 'Abiqua Drinking Gourd' & 'August Moon'
Hostade hea kasv on tingitud arvatavasti ka omavalmistatud komposti kasutamisest. Olen sellest hetkel tõelises vaimustuses. Just hostad said esimese jao ja küllap on nad rahul. Sügisel laotan ehk ühe kihi neile veel. Muud poputamist pole hostadega olnud. Kastnud olen vaid suure kuivaga ja sedagi põhjusel, et osa taimi on räästa varjus ja otse vihmavett ei saa.

Hosta Corner
Hostanurk/ Hosta Corner in full
Hetkel on hostanurgas 12 hostataime. Minu erilised lemmikud on 'Paradigm', 'Abiqua Drinking Gourd' ja sinihall hosta. Loomulikult on tegelikult kõik armsad ja toredad.

Hosta 'Great Expetations'
Hosta 'Great Expetations' on alles noortaim/ Hosta 'Great Expetations' in my Hosta Corner is still a young plant
Hosta 'Halcyon'
Hosta 'Halcyon'
Üks tore väike hosta seltskond on mul veel, need on minid. Hiljuti täiendasin gruppi Elise Aiast toodud 'Hydon Sunset'iga ja see on ilus lisa. Varasemast ootasid ees 'Baby Bunting', 'Pandora's Box', 'Blue Mouse Ears' ja 'Cheerish'. Mõni pisi-pisi võiks veelgi olla, aga meil liigub neid vähe.

Miniature hostas
Miniature hostas 'Baby Bunting', 'Pandora's Box', 'Hydon Sunset' & 'Cheerish'
Miniature hostas
Kääbushostad ja pürenee ramondad/ Miniature hostas along with Ramonda myconi
Hostas
Ramonda myconi, Hostas 'August Moon', 'Blue Mouse Ears' & 'Rainforest Sunrise'
Hostad säravad eriliselt just vihmaste ilmadega ja neid on tore praeguste sadudega aias vaadata. Pole hetke, mil nad näeks välja vettinud või õnnetud. Vastupid, veepiisad nende lehtedel panevad taimed eriliselt elama ja särama.

22 kommentaari:

  1. Hostasid kiidan, ikka ja alati, mu suured lemmikud ju :) ja minisid ikka liigub juba, vähemalt huviliste seas tasub silmad lahti hoida, kõrvad ka :D kasvagu su hostad priskelt

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan kiituse eest ja annan sõnumid väljas olijaile edasi! ;)

      Kustuta
  2. Taimedest ei oska ma palju midagi arvata, vene ajal oli botaanika vist viiendas klassis. Ja annab tunda terve elu tagantjarele :)
    Aga kooslused on imeilusad, eriti meeldivad mulle kivid.. Ja pilte vaadata on nauding, taname!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kiviveeretamine on jah päris tore tegevus. Minu kivid peenardes on muidugi väiksed, suured pääseks enam mõjule. Aga selle eest on meil ju kiviaed ja sinna sai ka hostapeenar ja seal on kõik mõjus!

      Kustuta
  3. See valgus koogi akna aluse pildi peal on super! ! Taiesti volumaailm, mida muidu yldse tahelegi ei paneks.. Tavaliselt see suur majakolakas (mida ta ju on, ehkki meile armas) varjab koik ara...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, on mõnus valgus, kuid seda on igal päikselisel päeval vaid tunniks, vb isegi vähemaks. Selline selge, kirka hommiku päike on antud pildile jäänud.

      Kustuta
  4. Hostasid ei saa kunagi liiga palju olla :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma kardan seda hetke! See siiski võib juhtuda! :D

      Kustuta
  5. Su hostad on nii ilusad, minu omadel peksis rahe lehtedele auke sisse. Kirjuta mulle mildapaju@gmail.com, räägime minihostadest:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kirjutan! Hetkel pole puhkuse tõttu arvutile pihta saanud! Aga kirjutan.
      Rahe tegi minu omadele ka mõned augud, aga need ei paista välja õnneks. Köögi akna all jäid siiski kuidagi puutumata.

      Kustuta
  6. Vastused
    1. See tekitab erilisi tundeid minuski, Nagu väikesed lapsed ja loomad, on ka väikesed hostad eriliselt armsad! :)

      Kustuta
  7. Your photos are particularly good and you are lucky to have a Ramonda. I just got one of those and hope I can keep it alive. They are not easy plants to grow.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Thank you Alain! I'm proud to have a Ramonda, as it is not an easy plant in our climate either. But try to provide a sheltered-shady place between rocks and it should do!

      Kustuta
  8. Väga hea tervisega hostad, see paistab igast lehepoorist. Kui juba minid olemas, siis ega sul pikka pidu pole, varsti oledki hostahoolik :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma kardan ka seda diagnoosi, see võib varsti juhtuda. Sempervihoolia, hostamaania ... jubedad tõved! :D

      Kustuta
  9. Hehe, mul ka hostaviirus kallal.
    Lisaks suurtele -
    Aare Kährilt sain eelm suvi Little Caesari, Kapiteni, yks mini oli veel... Stiletto kvalifitseerub ka miniks, ja ilus rohelisetäpiline valge mini Foggy Mountains, kui nimi õigesti meeles.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minide maailm on põnev. Plaanin osta neid tutvustava raamatu ja äkki sealt leiab veel mõne hea idee nii sortide soetamiseks kui kasvatamiseks-eksponeerimiseks. Kindlasti tahavad nad omaette olemist, sest suurtega koos kaovad nad lihtsalt ära.

      Kustuta
  10. Hostapalavik ei ole Futulandistki laastamata mööda läinud. See on uskumatu, palju neid väiksesse aeda mahub.:), aga eks suur osa neist ole ka keskmised või minid, nii, et kuuldused minide vähesusest on tugevasti liialdatud...no muidugi...oma silm on kuningas.:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, ma tulen vaatan kõik hostad ja sibulikud ja asjad üle. Kui mitu korda ma seda lubanud olen? :D Aga ma tulen!

      Kustuta
  11. Tistou, I love your hostas, they are perfect for shade garden or rock garden. Most of them I remove to other places because they are getting very large.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oh Nadi, I'm afraid that I have to move some eventually too, as they grow too large and start to dominate on each other. But at the moment all is well and I will enjoy my views.

      Kustuta