teisipäev, 6. mai 2014

Lumepilvine

Juba kaks päeva käivad nad kurja kuulutavalt, ise potisinised. Kord siitpoolt, kord seatpoolt, mõni risti üle. Kui üle, siis lumekruupide või laia lobjakaga. Sellised mai-ilmad - külmad, rõsked ja tuulised. Vahepeal päike küll paistab, kuid sooja see ei too. Tulbid on nuppus ja mõne loodusliku õis ei jõuagi sooja ära oodata, et end valla lüüa. Närbuvad suletuna.

Sättisin nädalase puhkusem meelega mai algusesse, et küllap on siis juba soojem ja hea aias toimetada. No mitte ei kutsu selline ilm välja. Teed tiiru ära, nagu kass, ja siis poed jälle tuppa. Aga väljas tahaks muti hunnikud kokkukorjamist, paar peenralappi kaevamist, mõni hernes ja redis ja salat ka mulda pistmist. Sellise külmaga aga ilmselt ei idane peale redise küll miski. Ehk paraneb olukord, nagu nädala teiseks pooleks lubatakse. Muidu saab puhkus otsa ja tegemised jäävadki vaid mõteteks.
    
Snow clouds in May
Lumepilved mais/ Snow clouds in May

Summary: Snow cloudy

May has started with a chilly bitter note. Cold winds are blowing from north and heavy blue clouds are cruising around. If one happens to cross, sleet and hail are poured over the fresh green lands and tender new growth. Poor plants! Meanwhile, sun shines but it has no warmth as the cold air masses are coming straight from arctics and giving the general setting of the weather.

I planned a week long break from work in first week of May, hoping it will be nice and warm, giving me a chance to get on with my gardening works. But it is so cold that I have no desire to go outside, if after all, just for a quick tour in garden. However, some things need to be done soon, like sowing my peas and radishes, some salads too for summer delight. And those ugly mole heaps need to be removed from lawn real quick. Oh, I hope that this promised warm spell will arrive later this week!

2 kommentaari:

  1. Ma käin ka ikka aeg-ajalt seemnepakkidega ringi aga maha pole veel midagi pannud, nagunii praegu midagi kasvama ei hakka :D

    VastaKustuta
  2. Mõneks päevaks läheb soojemaks ja siis peaks uus jahedus tulema, kas sama, mis nüüd, ei tea.
    Millised taimed selle pikalt püsiva külma üle elavad, millised mitte, näeb jaanipäeva paiku. Praegu mõtlen, et tühja neist õitest, peaasi, kui kõik ellu jääksid.

    VastaKustuta