reede, 21. märts 2014

Sünnipäev

Täna täpselt aasta tagasi sai alguse minu päevaraamat.

Aasta on ju lühike aeg, kuid kui tagasi vaadata postitustele ja tegemistele, siis on see algus juba nii kaugel. Väga palju on selle aja jooksul sündinud, arenenud, ma ise seejuures kasvanud. See blogi ei sündinud hetketujust, vaid oli mõnda aega ette planeeritud. Soov oli suur, kuid polnud esialgu eriti midagi, millest väga kirjutada ja pilte postitada. Nii sai hoopis esiti hooajajagu eeltööd tehtud - vana püsikupeenart kohendatud, rajatud tulbi- ja liblikapeenrad, istutatud seda ja teist. Et siis, kui loodust esimesed õied pakatavad, võiks ka selle loo siin veerma panna. 20.märtsiks avanesid lumikellukesed ja alguse ta saigi.

Mu esimene mõte oli küll enam piltidele keskenduda, kuid vaatamata vanale tõele, et üks pilt võib jutustada enam kui tuhat sõna, tundus, et mõni sõna toeks lisada ei tee halba. On suisa hädavajalik. Et olla külalise suhtes aupaklik ning mitte koormata tema kannatust, olen püüdnud sõnas olla pigem napp ja pilti toetav. Et ajapikku sigines külalisi ka kaugemalt, lisasin inglise keelsed tekstid, sest Google Translate küll aru ei saa,  mis ma räägin. Loodan, et ehk teie saate!

Bloggeri enda andmetel on mul aastaga kogunenud 97 lugu ja 344 kaasarääkimist. Pilte ja mõtteid on vaadanud ühtekokku 12 858 külalist, meilt ja mujalt maailmast. Minu jaoks on seda väga palju ja ma olen ääretult õnnelik, et see päevaraamat on niiviisi ellu saanud. Olen tunnistanud mitmeid toredaid ja väga ilusaid blogisid, mis kahjuks pole oma lugejat/vaatajat laiemalt leidnud. Ja kuigi me kirjutame ja talletame ju iseendale, teeme me seda kindlasti ka teistele. Ja need teised on väga olulised. Teie olete väga olulised. Aitäh tulemast, olemast ja loodetavasti ka naasmast!     

  
Päikeseline koht
Päikselisem pool/ Sunny side of life


 Summary: Birthday

Today a year ago I posted my first post to this blog. A year is a relatively short period of time but, oh boy, how much it can hold. Looking back to it and to my posts I can see how much has happened, how the plants and garden have evolved and how much I have grown. This blog didn't born from the scratch, it was long planned before its launch on March 21st, 2013. First there was a big urge to start with it but I really didn't have much to post about. So instead I started off with preparations - tiding up my perennials bed, creating tulips bed and butterfly bed, planting shrubs and perennials. So if everithing would start to grow and bloom, I could set this story rolling.

My original idea was to create a photoblog but shortly I understand that even if one photo could say more than thousand words, in some case these words are still highly necessary. So usually photos are accompanied by short texts in which I have tried to be modest and not burdensome. Over some time readers from abroad started to came along too and I felt I need to add an English summaries, as Google Translate really doesn't understand what I'm talking about.

Over the year 97 post have been published and 344 comments submitted. There have been 12585 visitors all over the world, which is very big number for me. I'm greatly thankful to you all! Thank you for visiting and I hope you'll be back soon as I'm going to be here, posting new pics and stories from newly started gardening season!

10 kommentaari:

  1. Tänud jagamast oma suurepäraseid fotosid ja ilusaid mõtteid :), rõõmu jagamine teeb selle ju topeltsuureks ja mis muud kui suur rõõm see aiandus siis on :D

    VastaKustuta
  2. Palju õnne ja jätku põnevale lapsukesele! Tema tõelisest väärtusest saab aimu 5-10 aasta pärast.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vaatan juba täna aastataguseid pilte ja lugusid sellise põnevusega ... mis siis veel viie aasta pärast!

      Kustuta
  3. Palju palju imelisi leidmisi ja jagamisi ka edaspidi. Tore oli Su blogi avastada ja vahel siin kolamas ja ahhetamas käia. Juba ammu tahaks küsida, et kuidas ikka nii selgeid pilte tehakse? Nii et hästi tore et neid roheliste sõrmedega Tistousid on :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No mis ma oskan öelda. Mul ei ole mingit peent tehnikat, õigupoolest päris vana (10 aastat) Olympuse digikaamera. Aga hea suure objektiivi ja suurendusega. Mulle meeldivad lähivaated ja neid kiputakse tegema zoomides. Mul on tunne, et parema tulemuse annab objektiiviga ise lähedale minnes. Ei maksa karta kõhuli-küllili visata, et õiele ligi pääseda. Ja käsi ei tohi väriseda! Siis tulebki selge ja terav!

      Kustuta
  4. Õnnitlused minu poolt ka! Aiablogi pidamine võib su elu muuta :) Minu elu on see muutnud ja olen leidnud imetoreda sõpruskonna, nii et edu sulle edaspidiseks ja minu imetlus fotograafile sinus!

    VastaKustuta
  5. Aitäh-aitäh-aitäh kõigile heasoovijatele!

    VastaKustuta
  6. Palju õnne! Ka mina käin siin vahel neid imelisi pilte kiikamas.

    VastaKustuta