laupäev, 14. september 2013

Minu hortensiad 'Super Winky' ja 'Pink Light'

Võib-olla tõmbasin ma mõnelt hortensiaarmastajalt nüüd selle pealkirjaga vaiba jalgealt - kas tõesti uued seni siinmail tundmata hortensiasordid? Aga oh ei, täitsa tavalised ja laialt tuntud. Lihtsalt minu jaoks sellel hetkel erilised, sest rõõmustavad oma toredate omapäradega.

Esiteks 'Super Winky' aka 'Pinky Winky' - on nii suured õied kasvatanud, et see lihtsalt on super. Vaadake ise. Tegelt pole mu käsi nii pisike midagi, lihtsalt õied on hiiglaslikud!
  
Hydrangea paniculata 'Pinky Winky'
Hydrangea paniculata 'Pinky Winky', worth calling as 'Super Winky'
Tegelikult taim ise on alles väike, eelmise sügise istutus.

Hydrangea paniculata 'Pinky Winky'
Hydrangea paniculata 'Pinky Winky'
Hydrangea paniculata 'Pinky Winky'
Hydrangea paniculata 'Pinky Winky'
Hydrangea paniculata 'Pinky Winky'
Hydrangea paniculata 'Pinky Winky'
Ning teiseks minu väike armas sünnipäevakingitus - 'Pink Light' aka 'Limelight' on palju roosam, kui mõni teinie nimepoolest roosa sort üldse ongi. Õhtupäikeses värvub ta suisa leekivpunaseks. Mis mulle tema puhul eriti meeldib, et õisikud püsivad kõige paremini- ei mingeid pruune kuivanud õisi. Lihtsalt lust vaadata!

Hydrangea paniculata 'Lime Light'
Hydrangea paniculata 'Limelight', worth to call as 'Pink Light'
 
Hydrangea paniculata 'Lime Light'
Hydrangea paniculata 'Limelight'
Summary: My hydrangeas 'Super Winky' & 'Pink Light'

One could be surprised over those hydrangea names - are they some new unknown introductions? But oh no, these are very well known hybrids, just making me happy and calling them new names.

First Hydrangea paniculata 'Pinky Winky', planted last fall but already having so unbelievably big blooms, like 'Super Winky'! And the pink tone on petals is delicate and lovely too!

And then, my little birthday present from this August -  Hydrangea paniculata 'Limelight'. It was really nice and fresh lime green but then started to pic up some pink and look at it now - like a pink flame. And what I love about this hybrid- it holds its blooms very well, no faded brown blooms so far.

I'm happy with my 'Super Winky' and 'Pink Light'! LOLs!   

6 kommentaari:

  1. Kaunid ja uhked õiekobarad! Minu aedhortensia "Pink Lady" on vist liiga varjus - õitseb küll kenasti aga õied on väikesevõitu. Aga kõrvaloleva pinnakatteroosiga "Aspirin" sobivad nad hästi, nii et saadagu hakkama!

    VastaKustuta
  2. This Limelight is the fanny creature really, was it green at all? I would say, even pink is far too weak, to describe this colour on photograph :)

    KEEP GOING, YOU ARE DOING WELL!

    Muide oleksid voinud ju pildistada oma katuse-aiandust - samblikke ma motlen, esialgu. Voib-olla kujundada sinna kunagi ka aia, kes teab.

    VastaKustuta
  3. Kas oled ikka kindel et "Limelight". Põhimõtteliselt ei tohiks see roosaks muutudagi. Kuid on kuulda, et temast on liikvel mitu eri versiooni. Tore siis et sinule nii kena laimiroosa juhtus.

    VastaKustuta
  4. Ma kaldun ka arvama, et tegemist pole `Limelight`iga`, nii roosaks ei muutu ta kunagi. Need eri versioonid on tegelikult alguse saanud mingist nimede segiajamisest ja keegi müüb selle nimega midagi muud. `Limelight` on ikka ´Limelight`
    Vari pole hortensiale paha, pigem on ta janus olnud, nad tahavad kõvasti süüa ja eriti juua.

    VastaKustuta
  5. No vot siis! Jälle sain targemaks. Süüa olen hortensiale kevadel ikka väetise näol juurde andnud aga juua on ikka nii saanud nagu ilmataat jagab, järgmine suvi joodan usinamalt.

    VastaKustuta
  6. Hm, minu Limelight näitab ka roosat! Vähekese, aga ikkagi.

    VastaKustuta