neljapäev, 16. mai 2013

Suur kevad

Nüüd vist pole enam kellelgi kahtlust, ta on käes. Õhk sumiseb, pääsukesed sädistavad päeva, ööbikud laksutavad ööd ning kaasikud on õrnrohelises kuues. Ilmselgelt hiline aga seda oodatum. Kahjuks on pikisilmil oodanud kevadet ka taimed, kes nüüd sooja saabudes kui hetkega kõik ära õitsevad. Ilmselt saab ka suurem tulbiaeg selle nädalaga läbi. Jäävad vaid hilised.

Ka linnumaailmas on see kevad olnud kummaline. Virkade linnulistiliste teade kohaselt nähti esimesi pääsukesi juba aprilli keskpaiku, kui veel paksud hanged maas olid, kohatud on kanada laglesid ja hõbehaigruid (viimast ma isegi), meile üldse mitte omaseid liike. Kägu tuli raagus metsa ja see tähendab teadagi mida, ei julge kõva häälega öeldagi. Kurg kükitas pikalt lumes ... Nüüd on kohal juba räägud, piiritajad ja peoleod, oodata pole nagu enam kedagi. Jäänud on veel õunapuu õied ja sirel ning siis ongi läbi.

Kodus olid looduslikud tulbid asendunud kultivaaridega. Pisukest pettumist tõid segadused sortidega. Mitte minu segadused, aga paraku minu aias. Hüatsintidest on palju rõõmu, et nad kulutatud vaeva rikkalike õitega vääristavad. Aga mis vaev see ikka on! Mägisibulad koguvad juba kirevaid toone ning ärkavad ka hilisemad püsikud. Juba saab rohida! Rõõm-rõõm!

Perennials Bed
Püsikupeenar/ Perennials Bed with tulips and Anemone blanda in front
Perennials Bed
Püsikupeenar/ Perennials Bed, Hyacinthys orientalis in front
Spring Bulbs Bed
Tulbipeenar/ Tulips Bed

P1010469
Tulbibpeenar/ Tulips Bed
Tulipa auceriana
Tulipa auceriana
Anemone blanda
Anemone blanda
Tulipa violacea group Yellow Base
Tulipa humilis violacea group yellow base
Tulipa 'Daydream' & Tulipa urumiensis
Tulipa 'Daydream' & Tulipa urumiensis
Tulips
Tulipa cultivar
Tulips
Tulipa cultivar
Tulipa 'Daydream'
Tulipa 'Daydream'
Perennials Bed
Püsikupeenar/ Perennials Bed
Summary: Great Spring

Spring has been late over a 2 weeks or so this year. But one can tell that it is here now, even in our northern corner. Everything is blooming so fast, just for a moment. Probably I won't see these tulips and daffodils next weekend. Even if just for a very limited time, they are true blessing!

I love the fresh green tones of emerging leaves on birches. Couldn't be more relaxing. So it was very relaxing walk in woods this past weekend for me!

Spring in forrest
Värske roheline kasenoorendik mändide all/ Young birches under the pine trees
Spring in forrest
Metsas/ in the woods
Spring in forrest
Rohelise palett/ Palette of green
Carex
Üks kevadine tarn/ Some Carex

3 kommentaari:

  1. Tulipa auceriana ja üks teine pisike Tulipa urumiensis on tõelised maiuspalad. Ja väga kena püsikupeenar!

    VastaKustuta
  2. Nii ilus! Ja millised värvid! Hing ahmib :) Tarna pilti leides tabas äratundmisrõõm- leidsin oma õuest eelmisel aastal ka sarnased ja ei teadnud, kes on- seda sain siis küll teada et tarn ja vist isastaimed...aga kes täpselt. Mõtlen, et küll on tore, et meile oma pilte näitad! :)Aitäh!

    VastaKustuta
  3. Aitäh, aitäh haavaemand ja Kris!

    VastaKustuta