pühapäev, 23. veebruar 2020

Ciara, Dennis ja teised

Veebruar ei ole sel aastal talvekuu. Veebruar on hoopis tormide kuu. Kuu algul ning nüüd kahel nädalavahetusel järjest on olnud arvestatavad tormid koos ohtra vihmaga. Seekord ka merevee tõusuga kriitilise tasemeni. Mõnigi kaader eilsest tormist TV uudistes meenutas Inglismaa tulvasid möödunud nädalavahetusel. Rohuküla sadamas jällekord autod uppusid. Olen isegi kord seal oma masinat uputanud, mõni aasta tagasi. See pole hea vaatepilt.

Kiirelt üle kihutanud tormitsükkel oleks ilmselt täna juba võimaldanud langenud oksi ja muud lendprahti koristada, kuid olen maalt ära. Sõnumid sealt siiski millestki hullust ei kõnele. Eks järgmisel korral on tööd, mida teha.

Viimane kord aga saigi juba esimesed peenrad pealsetest puhtaks lõigatud ja korrastatud. Värsket lehekompostigi peale laotatud. Need olid aiapeenrad seina ääres ja murus, kus kõige varajasemad õitsejad tõusmas on. Nüüd juba ollagi märtsikellukesed ka õies. Ja varajasemad võrkiirised.

Pildid on eelmisest nädalavahetusest.

Iris histrioides 'Lady Beatrix Stanley'
Võrkiiris/ Iris histrioides 'Lady Beatrix Stanly' is the earliest Reticualta iris to be in bloom. And of course, especially early this year!
Iris histrioides 'Lady Beatrix Stanley'
Iris histrioides 'Lady Beatrix Stanley'
Garden Beds
Pojengid, hostad, kastik lõigatud, et tulpidel, märtsikellukestel ja kopsurohul oleks ruumi tulla, nad juba tulevad! Hortensia jäi veel 'õitsema' ja siidpöörise lõikus ka enam kevade poole./ First beds were tidied up last weekend. Peonies, hostas and reed grasses are cut to make a room for emerging tulips, snowflakes and pulmonarias. I left miscanthus and hydrangeas to be cut little later. A layer of leaf mould was added.
Garden Border
Lumikellukestele lisanduvad kohe adoonised, sillad ja sinililled/ Snowdrops will be joined soon by adonis, scilla and hepatica. 
Colchicum bulbocodium
Ninadesse lisandub aina värvi/ Emerging noses are getting more and more colourful day by day.
Cyclamen coum
Alpikanni õied poevad tasapisi välja/ Cyclamen coum is sneaking out slowly.
Iris reticulata 'Eye Catcher'
Võrkiiris/ Iris reticulata 'Eye Catcher'
Galanthus plicatus 'Trimmer'
Kurruline lumikelluke 'Trimmer' võtab aina enam iseloomulikku kuju/ Galanthus plicatus 'Trimmer' is getting into a shape! 
Galanthus 'John Gray'
Ja 'John Gray' on oma lihtsuses lihtsalt nii ilus!/ Galanthus 'John Gray' is simply beautiful in its simplicity!
Hamamelis x intermedia 'Arnold's Promise'
Nõiapuu/ Witch hazel Hamamelis x intermedia 'Arnold's Promise'
Kevad võtab aina uusi värve ja vorme ja eks näis, kuhu me veebruari lõpuks välja jõuame.

4 kommentaari:

  1. Vastused
    1. On tõepoolest! Talle on kohe varsti sekundeerimas ka õekesi, üpris sarnaseid, kuid siiski täiesti omanäolisi!

      Kustuta
  2. Lady Beatrix Stanley oli ka meil esimene. Aga ainuke lumikelluke mul veel ei õitse, ninake on muidugi väljas, jah.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minu Lady on nüüd lumme mattunud, kas ta sealt ka tervelt välja tuleb, selgub mõne aja pärast. Lumme on mattunud ka enamik lumikellukesi ja parem oleks, kui see lumi kiirelt sulaks!

      Kustuta