laupäev, 28. detsember 2019

Valged ebemed

Kiusatus oli suur panna postituse pealkirjaks "Must jõul" või midagi säärast. Aga eelmises pealkirjas sai juba mainitud Iiri jõulu ja las ta siis jääb sel aastal siiski roheliseks. Murud ju kenasti rohetavad, okkalised ja samblakivid ka. Selles piskus valguses, mis meile hetkel antud on.

Olen jõuluilma siin aastate jooksul ikka üles tähendanud ja peab ka sellest korrast mingid märkmed tuleviku tarbeks maha jätma. Seda on tõesti teinekord hea vaadata ja meenutada. Niisiis ilmast. Paar jõulueelset päeva olid eriti soojad ja sombused. Temperatuur päeviti +6 ...+7 'C, ööd tihedate ududega. Jõulupühade aegu kõik jätkus sarnaselt - päevad-ööd tihedalt pilves, vähese valgusega ning temperatuur ikka üleval pool nulli. Nii sagedane päike jõulu esimesel pühal jäi seekord olemata, polnud teist ka teisel pühal, ega siianigi. Neljapäeva õhtul hakkas hoopis langema taevast väheseid valgeid helbeid. Reede hommikuks oli kerge kirme maas, kuid see sulas kiirelt, sest temperatuur ikka plussis. Miinuspoolele langes näit pimeduse saabudes ja tänaseks on maa kahutanud. Pilvkate rebenes kohati täna räbalateks, kuid päikest ikka ei näidanud.

Garden Beds & Orchard
Selle aastalõpu lumi!/ All the snow we have for this year!
Tänane öö tuleb veel miinustega, kuid siis soe, sompus ilm naaseb ja kes teab, kui kauaks. Yr.no arvab, et kümneks päevaks (kaugemale ennustus ei ulatu), Gismeteo.ru pakub põhimõtteliselt kogu järgnevaks kuuks. Viimase ennustustega muidugi on nii, nagu on. Aastalõpp pidi ju Võrus olema -38! Nii arvati detsembri alguses.

Sedum 'Herbstfreude'
Väiksed lumemütsid/ Little snow caps on Sedum 'Herbstfreude'
Carex morrowii 'Ice Dance' & Luzula sylvatica 'Solar Flair''
Vaade varju- ja metsapeenarde poole/ A view to shade and woodland areas.
Carex morrowii 'Ice Dance' & Luzula sylvatica 'Solar Flair''
Päikeseliselt särav mets-piiphein 'Solar Flair' toob helgema laigu ka kõige pimedamasse päeva/ Real pice of sunshine in a dark day is Luzula sylvatica 'Solar Flair'.
Puhkepäevad olen pühendanud tarkuste lugemisele ning looduses liikumisele. Igatsus on valge lapi talve järele. Aknast aimab vaid halli ja mõnd rohekat tooni. Selliste meeleoludega tuleb minna ka uude aastasse. Päev hakkab aga pikenema ja kaugel see kevadki siis on, kui kõik see aeg kaob nii kiirelt?!!

Green Christmas
Rohe-hall Jõul/ Gray-Green Christmas

Head vana-aasta lõppu! :)

5 kommentaari:

  1. Head sullegi. Rohelist on sul toas palju ja aknastki paistab kuigi jah üks korralik lumi kuluks hingele ära küll.

    VastaKustuta
  2. rohelised jõulud jah :) Tuleb loota, et jaanipäev ei tule valgena ;) Jäin pildilt su kauneid sammaldunud kive vaatama, ilus roheline!

    Head aasta lõppu!

    VastaKustuta
  3. Päris hea, et lund nii harva näeb. Viimane kolm päeva (26, 27, 28) oli meil Külmakandis maa valge ja puud lumised. Vaatasin, et kohe täitsa ilus, aga ei jõudnud silm veel ära harjuda kui juba jälle sula. Kui see sula ikka nii kenasti veel kestab, siis peaks talikülvi ära tegema. Ma mõtlen sellele homme.

    VastaKustuta
  4. What winter, Tistou! There is no snow here too.
    Happy new 2020 year! It's a wonderful digit, I hope it brings you much happiness and your dreams come true.
    Hugs!

    VastaKustuta
  5. Armas Rohenàpp, head Uut Aastat!! Juba mitu paeva on nàidanud ka pàikest, òòsel sadanud lumi siriseb katustelt maha tilkuda ja ongi korraks òige jaanuari tunne. Linnud akna taga ei sòògi neid rasvapalle enam nii hoolsasti - on ju mitmel paeval olnud naha lendamas putukaid ja mutukaid.. haruldane, mina isiklikult ei màleta.. Koik on hàsti, me lihtsalt peame kohanema :)

    VastaKustuta