pühapäev, 18. veebruar 2018

Veebruari poolitaja

Lõppev nädal märgib kuu keskpaika. Nüüd on juba vähem minna kui oli tulla - veel vaid poolteist nädalat ja ongi juba märts, loodetavasti kevade toov kuu. Linnulisti teadete kohaselt on esimesed meie satelliitkured juba nokad koduteele pööranud. Kaua sel tugeval linnul kojujõudmine ikka võtab?!

Kodus on veel aga korralik talv. Ilus valge, lumine. Täna paistis ka päike. Lund tuli ööl vastu laupäeva veel ca 3 cm juurde ja muutis kõik veelgi värskemaks ja kirkamaks. Lumele jätavad jälgi igasugu põnevad tegelased, suuremad ja väiksemad. Meile on siginenud üks nirk või kärp - liigub teine usinalt hoonete vahel ringi ning poeb sisse maja ventilatsiooniaukudest. Vaatame, kas ta jääb pikemaks või on vaid läbikäigul. Jälgi lumel on teisigi.

Aias muidugi midagi ei õitse. Või siiski? Sõltub vaatajast.

Rosa 'The Lark Ascending'
Roos/ Rosa 'The Lark Ascending'
Rosa 'The Lark Ascending'
Ilu detailides/ Beauty in details
Rosa 'Scarlet Hit'
Roos/ Rosa 'Scarlet Hit'
Rosa 'The Lark Ascending'
Rosa 'The Lark Ascending'
Rosa 'The Lark Ascending'
Rosa 'The Lark Ascending'
Rosa 'Sweet Pretty'
Rosa 'Sweet Pretty'
Ja kuigi on ilus talv, siis viimasel nädalal mõtlesin ma juba väga palju taimedele ja aiale. Ootus on täitnud hinge. Lumikellukesed, teised varajased kirkad sibulilled, aiamaa, daaliate istutamine, hiirehostad... On niipaljut, mida ootan.

Snow Angel/ Sauna Angel
Lumeingel või saunaingel?/ Snow Angel or Sauna Angel?
Lumi. Käisin täna esimest korda sel talvel suusatamas. Mitte maratonil, kuigi seegi oli täna ja ma olen seal ikka käinud. Meiemail, siin. Mulle tegelikult väga meeldib ju see, kuid alati on raske üle saada sellest esimese korra esimesest hetkest, mil sõrmed ja varbad külmetavad, keha ei tööta õigesti, hapnik saab otsa. Ja siis see hetk saab ümber ja edasi on kõik hästi, võib veel minna. Tegelikult oligi hea, kuigi viimasel ajal mõtlen, et suusatades võiks kilomeetrite lugemise asemel ettevalmistatud radadel ületada hoopis laugeid põlde, põnevaid metsi, lihtsalt liikudes. Teha omi radu, nagu lapsepõlves.

Külma oli päeval neli kraadi, aga räästad hakkasid juba tilkuma!


7 kommentaari:

  1. Vaata vaid, ingel kesapõllul :D Niisama suusatada on ilmselgelt mõistlikum, mõelda ja vaadelda, nautida aga vahel on enda proovilepanek ja eneseületus joovastavad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ingel neh! :D
      Mulle muide meelis see saade, oli hea huumoriga.

      Kustuta
  2. Teha omi radu nagu lapsepolves.... vaat see kolab ilusasti. Muide kas maletad, et olid algkoolis absoluutselt kiireim suusataja :) Ja Sa sirgeldasid usinasti iga jumala paev, kuni alates 5ndast klassist tulid lumevabad talved, vist lausa mitu jargemooda :) Roosinupud lumega on vagagi kunstiparased ja ingel!! tubli et viitsisid endale sauna kytta :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kõlab jah, eks ma sellepärast mõtlesingi nii! Mäletan neid suusatamisi küll - tiigi taga oli väike küngas, sealt sai alla lasta. Vana kodu juures ju muid nõlvu kuskil polnud. Aga sellest piisas!

      Kustuta
  3. Need õitsejad on sul ikka jumala kenad. Kui lisad sinna veel oma kõrrelisi, on talvine aed ju täiuslik :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kõrrelisi juba on, aga neid tuleb lisada-lisada, veel ja veel! :)

      Kustuta
  4. Mõnusalt ruumiline see `Sweet Pretty`

    VastaKustuta