neljapäev, 31. detsember 2015

Külma hambad purevad

Iiri talv sai otsa koos jõulupühadega. 26. detsembri õhtul langes temperatuur miinuspoolele ja sinna on ta jäänud tänini. Mõnel pool on olnud öösiti juba -15 kanti, Tallinnas ja mujal rannikul mõnevõrra leebemalt. Esimesel külmaööl tuli koduaias kerge lumekirme maha, kuid see ei aita kedagist, lõi vaid kerge talvise hõngu olemisse. Taimed peavad seega hakkama saama omade jõududega. Loodan, et neil on vastupidavust.

Paljas külm aga jätkub ja läheb vaid vingemaks. Kümme päeva külma on veel ees, siis võib leevendust tulla. Kõik see oleks ju igati loomupärane ja tegelikult ongi, oleks vaid lund katteks ... Roosidele tegin ma katted ära, budlejadele ka. Katte said ka uued siidpöörised, mis hilissuvel istutatud said. Kuuseoksi viskasin pisut peale tõrvikliiliatele ja lavendlitele. Lavendel külma niiväga ei kardagi, aga päike ja tuul kuivatavad igihaljaid lehti. Ja eks nii ongi. Nagu Futu ütles, tibusid loeme kevadel.

Frosty Evening on Tallinn Bay
Külm õhtu Tallinna lahel 2014/ Frosty Evening on Tallinn Bay, Dec. 2014

Meeleolupildiks panen ühe võtte eelmisest aastast. Viimastel päevadel pole kaameraga külma tabama jõudnud, kuid see pilt möödunud detsembrist iseloomustab hästi ka viimaseid õhtuid Tallinnas. Just sellised karged ja punavate loojangutega nad ongi olnud.

Nüüd aga pole muud, kui rõõmsal meelel uude aastasse astuda. On olnud hea aasta ja võib rahuloluga sellega hüvasti jätta. Kokkuvõtted luban teha jaanuaris. Tulgu uus meile kõigile edukas ja kordaminekuid pakkuv! Rohkem taimi ja õisi, päikest ja vihma, vähem mutte-rotte ja muid pahalasi - kokku kõike tasakaalukalt! Meeleolukat vana-aasta õhtut ja uut aia-aastat!

8 kommentaari:

  1. Ilusat uut ja olgu neid tibusid, mida kevadel lugeda palju :)

    VastaKustuta
  2. Kaunist, põnevat ja õnnelikku uut aastat!:)

    VastaKustuta
  3. Samad soovid Sulle ja Su aiale!
    Õnne!

    VastaKustuta
  4. Väga head soovid kõik. Kaunist uut aastat, nii aias kui mujal :)

    VastaKustuta
  5. Hea aasta oli ja uus on veel parem.Ootan huviga kokkuvõtet.

    VastaKustuta
  6. Happy 2016 and an excellent gardening season Tistou!

    VastaKustuta
  7. Imelist ja taimerõõme täis uut aastat!

    VastaKustuta