laupäev, 19. september 2015

Lastetuba

Järgnevad pildid on kahe nädala tagant, septembri esimesest nädalavahetusest. Minu selle suve kasulapsed olid siis jõudnud oma parimasse kasvu enne nukkumist. Nüüd on nad kuskil juba talveks ja tulevaks kevadeks valmistumas. Üles leidnud ma neid veel ei ole. Pääsusabad pidavat nukkuma üldjuhul toidutaimedel, kuid tillitaimed mu lastega olid tuulte ja vihmadega vajunud liblikapeenrasse ja nüüd võivad nad olla kustahes lillepuhmastes. Kevadist koristust pean tegema seega väga hoolikalt, et tulevasi liblikaid mitte ohtu seada. Pääsusabalaste arengu jälgmine oli kindlasti üks huvitavamaid ja meeli ülendavaid aspekte minu möödunud suves.

Papilio machaon caterpillars
Pääsusabalapsed/ Caterpillars of Swallowtail butterfly
Papilio machaon caterpillar
Papilio machaon caterpillar
Papilio machaon caterpillar
Papilio machaon caterpillar
Papilio machaon caterpillar
Papilio machaon
Papilio machaon caterpillar
Papilio machaon
Papilio machaon caterpillars
Lastetuba - kaks röövikut ja nukk, kes küll osutus hoopis ööliblikaks / Nursery - two caterpillars and a pupae below, who turned out to be a moth, however


Summary: Swallowtail Nursery

Photos above were taken exactly two weeks ago, on first weekend of September. My so called step-children of this summer had grown to fullest by this time. Just before pupating, they were fatty and colorful, hopefully well prepared for winter. I haven't been able to find the pupae so far. Normally they should be pupating on plants they feed on but as my dills flop over to perennials in my Bee&Butterfly bed, they very well could be where ever in flower bushes. So I have to be very careful in spring clearance, not destroying new generation of Swallowtail butterflies about to come. However, it was one of the most exciting experience fro me from this passing summer!
  

16 kommentaari:

  1. Vastused
    1. Ühinen igati Sinu heade soovidega! Ma ei oskagi hetkel öelda, milline periood neile kõige riskantsem võiks olla, kas munana, väikse ussikese, suure rööviku või nukuna hoopistükis.

      Kustuta
  2. Vastused
    1. Eks ta ikka nukkuma kuhugi läinud. Loodame, et valis hea koha ja rõõmustab oma värviliste tiibadega tuleval kevadel!

      Kustuta
  3. Nummid beebid Sul! hoian ka pöialt, et nad kenasti talve ja varakevade üle elaks.

    VastaKustuta
  4. Küll nad on ilusad ja säravad, kuigi elusast peast mul nende ussikeste vastu erilist tõmmet pole :D
    Aga mingu neil hästi ja lennelgu nad järgmisel suvel uhkesti

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks see ilu ja sära peab tegelikult potentsiaalse ohu ära peletama, olgu selleks siis lind, loom või mõni teine putukas. Aga inimsilmale on nad kütkestavad vaadelda küll!

      Kustuta
  5. Vastused
    1. Tavapärasest kindlasti pisut erinev kodu. Aga peaasi, et nad ise selles hästi tunneksid. Ja mulle tundub, et tundsid küll.

      Kustuta
  6. Jaaa, pean tunnistama et vohikuna mul mingit halastust nende ussikeste vastu ei oleks. Aga tanu Sinu lugudele motlen ehk nyyd, mis sorti liblikad sealt valja tulla voivad :)
    Loodus on imeline, aitah harimast!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No vot-no vot! Aga seda ei pea mitte hukka mõistma, me oleme loomupoolest häälestatud kaitsma oma kodu ja toitu ja kõike kallist meie lähiümbruses. Ja röövik on nimepoolest juba röövel! :)

      Kustuta
  7. Oh, Tistou, you have new generation of Swallowtail in your garden! Good luck with them!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Thank you Nadja! With all my haert, I hope they will do well!

      Kustuta