kolmapäev, 7. jaanuar 2015

12 emotsiooni 2014

2014 on minevik. Kui hakata meenutama vastmöödunud aastat, siis minule oli ta kindlasti hea ja huvitav aasta. Loomulikult ei läinud kõik vaid lepasereega, oli ka altminekuid ja täitumata soove, kuid üldine mälestus on hea. Ei saaks öelda, et miskit jäi väga tegemata või kripeldama. Palju oli uusi katsetusi ning nendega jätkan ka sel aastal.  

Vaatasin oma möödunud aasta pilte ja leidsin, et selles aastas oli nii palju ilusaid hetki, ning iga kuu sai oma väärtuse. Otsustasin kõigi kuude kohta valida siia ühe meenutuse, iseloomustamaks antud kuud või mõnd olulist sündmust selles. Selline see rida sai.

Over the snowy fields
Jaanuar - õrnlumine/ January - gently snowy
Phalaenopsis I-Lan 'Green Pixie'
Veebruar - tubastes aedades, Phalaenopsis I-Lan 'Green Pixie'/ February - in indoor gardens, Phalaenopsis I-Lan 'Green Pixie'
Galanthus nivalis
Märts - võrratud lumikellukesed/ March - wonderful snowdrops
Tulipa humilis 'Helena'
Aprill - kaunid looduslikud tulbid, Tulipa humilis 'Helena'/ April - beautiful spiecies tulips
Perennials Bed
Mai - sibullillede pillerkaar/ May - revel of Spring bulbs
Alliums
Juuni - roheline rahu/ June - green calmness, Nectaroscordum siculum
Eryngium planum 'Blauer Zwerg'
Juuli - putu-mutukate suminas/ July - buzz of bees and butterflies, Eryngium planum 'Blauer Zwerg'
Echinacea 'Leilani'
August - aedsiilikute aeg/ August - time of coneflowers
Hot Bed
September - eksootide lõõm/ Semptember - flames of exotics
Lathyrus odoratus
Oktoober - kullane/ October in gold
Perennials bed
November - struktuurne ja selgepiiriline/ November - structured and clear-cut
Buddleja 'Pink Delight' & Eryngium planum
Detsember - veidi vahel lumine ja talvine, muidu hilissügisene/ December - bit snowy time to time

Summary: 12 emotions from year 2014

2014 is gone for good now. If I look back to it, I could say that it was a good year. Of course, it had its ups and downs but generally it was interesting and satisfying. In gardening wise, there was lot of experiments and new plants to observe. I will continue on with these trials this year for sure.

To have a little reminder of past year I took a look on photos, made in last 12 months. I found so many beautiful moments and memories. Each month had some very special features. One from each is lined up above. I hope you will enjoy! 

18 kommentaari:

  1. Hästi valitud emotsioonid. Mõttes käisin sinu aasta postitused läbi, seosed ju ilmselged.
    Hea aasta oli.

    VastaKustuta
  2. Imelised pildid! Tõesti hea aasta!

    VastaKustuta
  3. suurepärased pildid, imeline rida :), mõtlesin samamoodi läheneda aasta kokkuvõttele aga miskipärast sai poole peal ind otsa, ei osanud valida

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pean tunnistama, et valik oli minulegi keeruline. Pilte suvistest kuudest oli tohutult ja raskusi oli leida seda kõige iseloomulikumat või kõikse eredamat emotsiooni kandvat. Talvekuudega läks hoopis lihtsamalt.

      Kustuta
  4. Nii hea mõte, ma just vaatasin, et kõik teevad kokkuvõtteid aga endal on selleks raske aega leida, niimoodi on ju hoopis lihtsam läheneda :) Need kollased siilikud koos roosadega on lihtsalt võrratult lopsakad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Muide novembri pildil on samad kollased siilikud. Mu meelest ka siis võrratud!

      Kustuta
  5. Nii hea meeleolukas kokkuvôte ja need pildid oma tuntud headuses!

    VastaKustuta
  6. Nii napp, aga ometi nii ülevaatlik kokkuvõte. Lahkunu oli ilus, loodame, et saabuv on veel ilusam:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Võib-olla teen ma siiski ka mingi jutuga ülevaate. Sest meenutamise mõttes on see jube hea variant. Lugesin pühade ajal oma vanu postitusi ja jube põnev oli. Ositi võiks seda põnevust ka kokku võtta aasta ülevaateks näiteks.

      Kustuta
  7. You seem to have had a very good year.
    I particularly like the picture for May with all the different tulips. From you pictures, I would think your spring comes just about at the same time as ours.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Thank you, Alain! I think so too, tulips were definitely the highlight of the year. And I love this picture, taken on early rainy morning, blooms all closed but still with lot of colours.
      Spring came early in 2014, but it is only of question of weather we have snowdrops in March or April, May is always for tulips and late daffodils, whatever the spring.

      Kustuta
  8. Imeilus kokkuvõte! Ja see kitsepilt eelmisest postitusest pani lausa ahhetama.
    Mina kokkuvõtte tegemiseni ei jõudnudki, suuri raskusi oli ka pühadearuande kokkupanemisega. Ma elan vist üldse rohkem reaalses hetkes. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma arvan, et kokkuvõteteks on veel aega! Vähemalt seni, kui värskeid uusi uudiseid on veel napilt. Mul on vastupidi raksusi hetkes olemisega siin blogis. Kõik kipub jõudma siia veidi hiljem või hoopis suure ajavahega. Aga ühtteist on siiski tore ära märkida, olgu see aeg siis mistahes.

      Kustuta
  9. Jaaa, mulle ka meeldiks selline kalender - Tistou kalender! Ja pildid on ju vorratud :) Kunagi kui memuaare kirjutama hakkad, ara unusta mainimast, kuidas vaatamata rangele kasvatusele ja muidu yber korralikkusele, hakkasid Sa taimekesi taskus koju tooma - millest sai alguse armas roheline dzhungel meie kodus :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mnjah, CRJG oli rikas taimelava, minujaoks seninägemata eksemplaridega. Mäletan, et koolil oli komme, et sünnipäevaks iga klass tõi ühe toalille. Ja koridorides olid siis suured lillekastid-riiulid, kuhu neid taimi siis laiali jagati. No ja leheke või raoke tõesti vahel tasku tee ka leidis. Meie begooniad on kindlasti veel sealt.

      Kustuta