pühapäev, 29. juuni 2014

Suvi, päevaks

Aednikul on pikk närv ja vihm on üldjuhul vaid heaks kaaslaseks. Tuleb tänulik olla selle eest, mis antakse, sest hullem oleks olla ilma. Aga mujalt võis viimasel ajal nurinat kosta küll juba, kuivõrd kehv see suusailm meil ikka olla võib. Arusaadav, et tekib väsimus. Seega oli tõeliseks õnnistuseks viivu kestnud suvi. Eilne päev oli päikes täis ja tõstis temperatuuri üle kahekümne. Täna aga jälle sajab. Hea on see, et on soojem, ehk saab ka aiavili kõigele muule järele.

Nüüd õhtul, nagu ka eile, kukkus veel kägu. Vanarahvas ütles, et nii mitu päeva peale jaani kägu kukub, nii mitu nädalat sooja on sügisel. Nüüd siis juba viis. Saame kõik natuke hiljem!

Lychnis chalcedonica
Loitev tulinelk/ Lychinis chalcedonica 
Lychnis chalcedonica
Maltese Cross in perennials bed
Loitev tulinelk on meie aias elanud üle paremaid ja halvemaid aegu. Aga ta on jätkuvalt olemas, seega umbes 25 aastat! Olen nendele vanadele tublidele taimedele väga tänulik, sest nad on osa minu lapsepõlvemälestustest ja seega väga olised ka nüüd, aastaid hiljem. Tulinelk on kindlasti üks nendest!

Lychnis chalcedonica
Loitev tulinelk/ Lychinis chalcedonica 
Lychnis chalcedonica
Loitev tulinelk/ Lychinis chalcedonica 


Summary: Summer, for a Day

We've been struggling with rain and low temperatures for some time now. Gardeners are generally happy with rain as without it would be worse. But the rest have been grumbling. They say that it is either good weather or poor ski weather in Estonia. Yesterday however, we had a brief relief. A clear warm sunny day - a summer for a day. Today, it is raining again. At least it is bit warmer and hopefully garden crops will benefit from it.

Maltese Cross have been in our garden from the beginning, nearly 25 years, and have come trough both, better and worse. A true perennial one could say. As a plant from my childhood, I cherish it a lot and I'm very grateful, that it has survived some rough times.     

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar