kolmapäev, 24. juuli 2013

Tubased aiad: Phalaenopsis bellina var blue

Phalaenopsised jagunevad laias laastus talvisteks ja suvisteks õitsejateks. Suvi on violacea tüüpi kuukingade aeg. Phalaenopsis bellina't peeti varasemalt P. violacea üheks alamvormiks (P. violacea var Borneo), nüüd on antud taimeliigile omaette nimetus ja positsioon kuukingade perekonnas. Kuigi violacead ja bellinad on väikesed ja tavaliselt on korraga lahti vaid üks õis, on väheldus kompenseeritud intensiivse lõhnaga, mis kuukingade perekonnas väga levinud pole. Eriti vähe on lõhnavaid standardhübriide, üldjuhul vaid mõnede kollaste ja punaste värvusega sortide seas on selliseid. Violaceate lõhn on intensiivselt magus, bellinadel on veidi vürtsikam, aga väga meeldivad ühtviisi. Päikeselisel hommikupoolikul täidavad nad meelitava maiusega kogu mu köögi.

Phal bellina var blue
Phalaenopsis bellina var blue
Summary: Phalaenopsis bellina var blue

Phalaenopsis plants can be generally divided to two- summer bloomers and winter bloomers. Phalaenopsis bellina and P. violacea are definitely the highlight of a summer flush of blooms. Even if small and very low in flower count (usually just one per stem) they can be very dominant with their scent. I find the small star shaped flowers very appealing but the scent is the main favourable feature with those little cuties. Sunny mornings are filled with strong sweet fragrance in my kitchen!

1 kommentaar:

  1. Ta naeb valja pisut nagu vaha-lill, tilgake oie peal.......... ja lohnab ka veel!
    Ei teadnudki, et orhidee voib lohnata! Tubane - ma motlen. Looduses vist oo-viiulid lohnavad? Linnainimese taust loob valja, ei suudagi meenutada............

    VastaKustuta