teisipäev, 25. detsember 2018

Valged jõulud 2018

Viimastel aastatel olen siia päevaraamatusse teinud märkmeid erinevates toonides jõulude kohta. Päris valgeks pole neid saanud nimetada juba ammu. Seekord võib. Kuigi lund pole väga palju, on teda siiski oma 10-15 cm ja maa ning aia kenasti katnud valge vaibaga.

Teine, mida olen jälginud, on päike esimesel jõulupühal. Sageli on see päev olnud päikeseline ja ka täna näitas päike end pilvede vahelt korraks ära. Need olid küll pigem paar hetke, kuid minu jaoks läksid arvesse needki. Homme võib aga tulla päris selge päev!

Jõulutoimetused on olnud traditsioonilised. Ikka jõulupraad, -kringel ja piparkoogid. Nii ka sel aastal. Paraku jäi piparkoogitaigen sel korral endal tegemata ja see oli viga. Ei kõlba need poe möllid kuhugi. Aga kaunis kunstnikutöö varjab ilu taha ka kõige kehvema tooraine.

Christmas Day
Lumine aed/ Snowy Garden on Christmas Day
Christmas 2018
Jõulupiparkoogid/Gingerbreads
Aed on praegu ilus. Paljud taimed peenardes on kenasti püsti ja lumi pole neid pikali vajutanud. Imelised on aedhortensiad, veel pole talvetuisud murdnud nende pruunistunud õisikuid. Ka mitmed kõrrelised elasid esimese lumeehmatuse novembris siiski üle ja ajasid end uuesti sirgu.

Katta mul kedagi ei õnnestunudki, panin siis nüüd lumekuhilad roosidele ja budleiadele, siidpööristele ka. Seekord sedasi. Loodan, et suuri sulasid ei tule ja hunnikud taimi lämmatama ei hakka. Tuleb uskuda, et ka nii on hästi!

Christmas 2018
Jõuluõied/ Christmas Blooms
Nautigem siis aasta viimaseid päevi ja antud lumevalgust!

PS! Mu lootus jäi õige üürikeseks - väljas tibutab vihma ning räästad tilguvad juba õige hoogsalt. Mõni tund tagasi oli veel miinuses.

6 kommentaari:

  1. Loodan,et see pole sula, mis kogu lume viib. Ilust pühade jätku

    VastaKustuta
  2. Põnevad jõuluõied, kaunid piparkoogid. Ilusat aastalõppu ja kauneid õisi uueks aastaks!

    VastaKustuta
  3. Kaunis! Seda kõike Sulle uude aastasse! :)

    VastaKustuta
  4. KUI ilusad jõuluõied. Head aiaaastalõppu ja veel paremat uut!

    VastaKustuta