teisipäev, 25. oktoober 2016

Lumi!

Tuli öösel kõigile ja kõikjale.
Talvekuulutajad siidisabad on Pääskülas juba mõned nädalad.

First snow on rowan
Punab puudes pihlamarju/ First snow on rowans
Õhkõrnad hoiatused esimestest võimalikest valgetest helvetest käisid ilmaennustustest küll läbi, kuid ometi oli tänahommikune vaatepilt üllatustvalmistav. Rahulikult langev lumi, valged puud ja katsued, maagi valge. Vaid asfaldised pinnad mustasid jätkuvalt kõige selle värske valge keskel.

Rändlindudega on sel sügisel kummaliselt. Viimase nädala jooksul on tulnud teateid veel siin ja seal kohatud pääsukestest. Ise olen tähele pannud, et õiget hanede rännet nagu polegi olnud. Samas on siin Pääskülas siidisabad juba kohal ning noolivad aplalt punavaid marju pihlapuus. Neile pakuvad konkurentsi rästad, hallid ja mustad.

Waxwing on rowan
Siidisaba/ Waxwing
Sorbus acuparia
Pihlapuu/ Rowan tree
First snow
Esimene lumi/ First Snow

12 kommentaari:

  1. Sellise korraliku esimese lume üle rõõmustan nau laps, (meil oli ikka täitsa paksult seda kuni lõunani)liiati kui seda esimest on rohkem kui kahel eelmisel talvel üldse lund kokku :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegelikult oli pealinnaski lund hommikul täitsa kobedalt. Pildi tegin lõuna ajal ja siis juba sulas hoolega. Õhtuks oli kõik läinud.

      Kustuta
  2. Hanede rännet täheldasin ma mingi aeg kolm ööpäeva - siis ei olnud küll parvedel vahet. Ka öine taevas oli nende rändehuikeid täis. Kuidagi kiirelt käis see tõesti.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No vot, siis nad võisidki kõik korraga ära minna. Minule jäi see nägemata ja näiliselt kogu sündmus olemata. :)

      Kustuta
  3. Meil tuli lund tänagi juurde :)
    Linnud lendavad tänavu tõesti kummaliselt, eelmisel nädalal nägin mitut parve lendamas hoopis lõunast põhja poole

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sel laupäeval lendas veel suur parv hanesid lõuna poole. Ja reedel vihmasajus nägin kiivitajaid. Nood ei kiirustanud justkui kuhugi. Aias nokivad rästad õunu. Aga talvisemat ilma ennustatakse taas, nädala keskpaigaks.

      Kustuta
  4. We had had first frost as well Tistou. Lovely pictures, waxwings are so pretty, eating aronia and rowan berries here too. I miss golden autumn so much.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Yes, waxwings are very beautiful birds. I think they are early this year. And the numbers are big. Maybe it is cold already in far north, where is their home.

      Kustuta
  5. Kui ilus.... See siidisaba voiks hoopis siidipea olla, nii armsa tutiga :) Naed olengi linnalaps, ei tea sellist lindu :)
    Kui olin 11, pandi mind haiglasse, paris pikaks ajaks. Raske katsumus tegi meeled haigeks, oli ka hall ja vesine oktoober. Ja siis hakkas sadama laia, marga lund... ja varsti saigi koik valgeks ja see muutus tundus nii imeline, et syndis minu esimene luuletus, Esimene Lumi... Paris paljud inimesed maakeral ei koge seda kunagi. Naed peangi tegema too kognitiivsete protsesside teemal, eesti paritolu tuleb kasuks :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Esimene lumi on ikka alati väga eriline! Meil lubatakse selleks nädalaks teist lund.

      Kustuta
  6. Meil polnud mingit lund ja ma ei tunne sellest ka vähimatki puudust.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks ta jõuab kord ka looderannikule, puudusega või puuduseta! ;)

      Kustuta