esmaspäev, 2. veebruar 2015

Jaapani talv

Kuupäev: 02.02.2015, küünlapäev
Temperatuur: +1,2 C
Ilm: pilves, sula ja maa lörtsine, tuul edelast

Jaapanis pole ma kunagi käinud ning õiget jaapani talvegi seega näinud. Kuid ometi on tekkinud kujutluspilt, milline see välja näha võiks. Selline pehme ja pigem sula, alati värske kerge lumega ning aeglaselt langevate lumehelvestega. Lumehelvestega, mis säravad eriti valgelt, kui langevad mustendavate männivõrade taustal.

Natuke jaapanit on meil omal Kadriorus siiski olemas. Päris ehedal kujul. Nii mulle tundub, vähemalt sellistel jaapani talvega päevadel, nagu eile ja täna.

Japanese Garden in Kadriorg
Kadroru Jaapaniaed esimese veebruari lumes/ Japanese Garden in Park Kadriorg, Tallinn
Japanese Garden in Kadriorg
Jaapani aed jaapani talves/ Japanese Garden in "Japanese Winter"
Japanese Garden in Kadriorg
Jaapani aed jaapani talves/ Japanese Garden in "Japanese Winter"
Tänasel küünlapäeval on sula ja pilves-pime ilm. Pole päikest niipaljutki, et mees saaks hobuse selga hüpata. Seega võib oodata külma kevadet ja niru heinailma. Ja kuna härg räästa alt juua võib, siis kukel pole maarjapäeval nokakastmiseks lootustki.

EMHI pole veel veebruari prognoosi välja pannud. Vene ennustus kõigub nii pluss- kui miinuspoolel, ehk et sama ilm eeldatavasti jätkub. Ei saa vist sellest talvest seekord asja.

Park Kadriorg
Kadrioru park/ Park Kadriorg in Tallinn
Park Kadriorg
Kadrioru park/ Park Kadriorg in Tallinn
Happy snowmen
Rõõmsad memmed/ Happy Snowmen

Summary: Japanese Winter

I haven't been to Japan nor seen a true Japanese winter. And yet I have an imagination of it in my head. It is mild and rather molten, always with a light and fresh snow cover, and pure white snowflakes slowly falling from the sky. Snowflakes, which are especially bright on the backgrounds of dark canopies of pine trees.

Little piece of Japan we have here in our city of Tallinn too. It is a Japanese garden in Park Kadriorg. With lot of pines, rhododendrons, white birches and Japanese cherries, it feels quite genuine. At least on those Japanese Winter days like we have had couple of days now.

Weather services are predicting mild February for our northern corner, with temperatures around zero mainly. So it looks like Estonian winter has been switched with Japanese this year.

16 kommentaari:

  1. Selline võiks Jaapani talv olla küll :) aga lõunas oli nii palju päikest, et usin mees oleks päris suure põllu ära künda võinud

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Assapagan! Seda on küll hea kuulda, annab lootust suveks!!!

      Kustuta
  2. Meil polnud päikesest küll pisikest kiirekestki. Lisaks läks mul meelest, et täna on küünlapäev ja ma peaksin jalad seinale lööma või hoopis kõrtsi minema (tea, mida ma küll praegusel eluetapil seal teeksin :) )

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Küllap laps magaks kõrtsujärgselt hästi! :P

      Kustuta
  3. Meil paistis ka küünlapäeval paar tundi päikest. aga ma viimasel ajal kahtlen nende vanarahvatarkuste kehtimises. Inimene on globaalse soojenemisega ilma nii pea peale keeranud, et vanad tähelepanekud enam ei toimi. Ameeriklaste Accuweather on viimased aastad väga täpne olnud oma ennustustes ja nemad annavad praegu prognoosi kuni 19.märtsini ja külmemat kui -5 kraadi ei paista kusagilt.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, täna andis EMHIgi sarnase prognoosi ning venelaste GisMeto.ru on sama vaatega. Uued ajad vajaks ehk uute tarkuste kirjapanekut?

      Kustuta
  4. Nii erinevad maailmad. Meil valitseb sügava lumega päikesepaisteline talv:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väike Eestimaa on oma ilmalt nii suur, nii suur!

      Kustuta
  5. I love the snowmen and all the views of the snow in the Japanese Garden. When the snow finally melts you will be able to enjoy all your bulbs.!

    VastaKustuta
  6. Minu vanaisa, Ado Riisenberg, 2 klassi haridust, pidas rehnuti raamatut koigi pollutoode alguste ja saakide yle. Samuti markis ta yles, mida moodi ilm valja nagi. Kuna tal jai ellu ainult tytar, kes maaelust ei hoolinud, siis temaga see liin ka loppes. Siiani. Raamat ise laks kahjuks tanu kolhoosiaja barbaritele kaduma.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Viimasest on muidugi väga kahju! Loodan, et minus on kõik parimad omadused esindatud! :D Nii vaar-vaarisadelt kui vanaemadelt kui natike ikka emalt ka! ;)

      Kustuta
  7. I think I should see this park and Japanese garden , Tistou!
    Perhaps one day...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oh yes, of course! I would happy to show you around!

      Kustuta
  8. Ehh, mul on jälle silmad häbi täis - ikka veel pole ma omanimelisse parki jalutama jõudnud. Käisin seal viimati vist lapsena ega ole seega seda imelist Jaapani aeda näinudki. Ma ei tea, kuidas seda elukiirust küll pidurdada saaks?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Üks võimalus on üldse ennast sellest mitte häirida lasta - iga asi tuleb omal ajal. Teine võimalus - lihtsalt ette võtta ja ära käia! :) Rodode õitsemise aeg võiks olla sihiks.

      Kustuta