reede, 23. jaanuar 2015

Loeme aialinde!

Eesti Ornitoloogiaühing kutsub kõiki huvilisi osalema talvisel aialindude vaatlusel, mis toimub sellel nädalavahetusel. Eestis kuuendat korda läbiviidav ettevõtmine toimub Suurbritannias alates 1979. aastast regulaarselt korraldatava Big Garden Birdwatch eeskujul. Saareriigi linnuloendusaktsioonid on nii populaarseks kujunenud, et tegemist on juba maailma suurima eluslooduse vaatlusega.

Meie aialinnuvaatluse täpsemad juhised leiab EOÜ kodulehelt: http://www.eoy.ee/talv/

Birds on feeder
Rohevindid ja urvalinnud toidulaual märstsis 2005/ Green finches and common redpolls on feeder 2005 
Mina teen omakorda üleskutse aednikele vaadelda väikseid sulelisi sõpru oma aedades sel laupäeval või pühapäeval tunni aja jooksul ning märkida kasvõi vaid enda jaoks üles kohatud linnuliigid. Muidugi, kui vähegi pealehakkamist, võiks vaatlusandmed edastada ka EOÜ lehele ning miks mitte kajastada tulemusi ka siin blogosfääris. Võib-olla märkab selle tunnikese jooksul ehk muudki huvitavat! Niisiis, käpikud kätte, mütsid pähe, termos teega ühte ning märkmik pliiatsiga teise pihku ning aeda linde lugema!

Birds on feeder
Leevikesed ja urvalind/ Bull finches and common redpoll




Summary: Lets Count Birds

This weekend is the Big Garden Birdwatch and bird organisations are making calls to take part and submit your results. Big Garden Birdwatch, which is taking place annually from 1979 in UK has grown to world's largest wildlife survey with over half a million participants in 2014. In Estonia the tradition is slightly shorter - it is our sixth winter garden birdwatch here, with 3500 participants last winter.

I make a call to all gardeners to take an hour in this weekend and notice our little feathery friends in our gardens and if acceptable, why not to submit your findings too. Survey is held in many countries all over the Europe.


6 kommentaari:

  1. Ikka tuleb linnukesed üle lugeda, olen seda paar viimast aastat teinud :)

    VastaKustuta
  2. I hope you see some interesting birds this weekend!

    VastaKustuta
  3. Head linnuõnne! Tundub, et külalisi lõunasöögile jätkub

    VastaKustuta
  4. Linnukesed tuleb tõepoolest üle lugeda, aga vahel on just need konkreetsed vaatluse päevad hõredad, kas lumesaju või tugeva tuule pärast

    VastaKustuta
  5. Aitäh meelde tuletamast, olin eilsete elamuste taustal selle päris unustanud. Hommikuse söögiaja magasin sõna otseses mõttes maha, aga ehk kohtan neid videvikueelsel söögiringil. Minul on söögimaja kohe akna taga, nii et ma välja minema ei peagi, istun oma teetassiga köögis. :)

    VastaKustuta