esmaspäev, 10. märts 2014

Tuulepealne maa

Puhub, puhub ja puhub. Kolm päeva juba järjest ühtevalu, nii et müts peast ja kõrvad küljest! See on juba nagu aamen kirikus, et kui mina tahan õunapuid lõikama hakata, hakkab tema kohe puhuma. Oli eelmine aasta nii ja mitmel varasemalgi, rääkimata siis praegusest. Nii et kui tahad puu otsa ronida, hoia piip ja prillid! No õnneks pole mul kumbitki.

Aga eks need kevaded on tuulised tõepoolest. Eriti meie lõuna-lääne kaarele valla maanurgal. Püüdsin tõega õunapuid lõigata, kuid loobusin peale esimest ponnistust. Lihtsalt peas hakkas kumisema ja ei tahtnud rohkem. Hoidsin siis parem maadligi, kohe õige madalale. Nii oli hea lumikellukesi imetleda õunapuude all. Vaesed vennikesed trotsisid tublilt tugevaid tuuli. Eks nad juba tea, tuleb maadligi hoida! Oleks igas kellukeses keel sees, oh seda kõlinat, mis siis oleks olnud! Aga oli tugev kohin üleval tammevõrades ja vilin majanukas.


Paremaks pildikvaliteediks vali seadetest HD/ For better view choose HD format from settings

Õhtud sõlmisid tuulega siiski rahu ja võis rahulikult ilmailu vaadelda. Üle nende tuulepealsete väljade.

Over the windy fields
Üle tuuliste väljade/ Wiew over the windy westerly fields

Täna olla naaberkülas nähtud kolme kirjut liblikat, Eesti kagunurgas oli 15 kraadi sooja. Selline kümnes märts.

Summary: Windy lands

Past three days have been very windy. Annoyingly windy. Every spring when I have a plan to start pruning my apple trees it begins to blow like mad! It's like conspiracy against me. I tried to prune one tree but then gave up, wind was so strong that I could easily fell down from the tree. It made my head feel dizzy too.

So I decided to keep myself low, low as snowdrops and enjoy the view. Poor things rocked in the wind so heavily, nonetheless, stayed firmly. If one plant is capable withstand extreme conditions then it's a snowdrop!

Fortunately by the evenings winds died down and provided nice fiery sunsets.

6 kommentaari:

  1. mitte päris kagunurgas vedas ka +13 varjus välja aga see tuul :/, minu kõrvad vist ongi juba naabertallu lennanud :D aga kui kõik kellukesed heliseks siis need oleks ikka tuulest üle küll

    VastaKustuta
  2. Meil olid eile mesilased natuke juba väljas.

    VastaKustuta
  3. Sügis oligi kuidagi tuuletu tänavu, eks nüüd kevadel puhub järgi. Ülejäänud nädalavahetusteks tellin ilusa ilma :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ohh, sellega on siis väga hästi! Olen väga rahul, ehk saab puud siis ka lõigatud!

      Kustuta
  4. Laupäeval ja pühapäeval ma veel suutsin seda tuult trotsida, aga eilseks puhus ta mu tuppa. Täna teen uue katse, aknast vaadates tundub, et pisut on tagasi tõmmanud

    VastaKustuta
  5. Vaatamata helinale, on mul igal kevadel neist esimestest tuules lõdisevatest ja külmetavates pisut kahju :)

    VastaKustuta