esmaspäev, 8. aprill 2013

Kõndis Kevad ringi Kadriorus...

... labakud olid käes ja villane sall kaelas. Enne, kui tuli suur lumi (7. aprill!) ja kõik enda valge tekiga kattis. Kuigi ka enne lumetormi oli lund veel rohkelt, võis märgata päikeses lumevabu laike ja nendel esimesi taimehakatisi. Kanakoolmeid ja sini-liiliaid. Mõni lible ehk muudki. Aga nüüd on kõik kenasti jälle lumevaiba all ja rahu majas. Ilmatargad Soomemaalt olla kõnelenud, et lumi minevat ehk alles pärast maipühasid. Kui nii, siis nii, kuid linnulistilised pajatavad juba eile-täna saabunud kiivitajatest ja lõokestest ... ehk on veel lootust?

Old Betula alnus trees in Kadrioru Park
Vanad mustad lepad/ Alnus glutinosa trees in Kadrioru Park
Puude all oli märgata tärkava kevade algeid: 

First plantlets in Kadrioru Park
Aimatavad kanakoolmed/ If someone cares, can see Ranunculus ficaria L plantlets
Spring bulbs in Kadrioru Park
Vististi siniliiliad/ Probably Scillas
Mallards
Lumevabadel laikudel toimetas juba paarikesi/ Wild mallards
Seejärel sai tehtud väike põige mere äärde. Veel eelmise nädala sees oli kogu Tallinna laht tihkelt jääsuppi täis. Nüüd, üle öö oli kõik läinud. Lõuna tuul oli see, kes jää viis. Õnneks jättis kajakad ja luiged alles. Laupäevaks oli tuul jälle (ma kordan jälle) põhja keeranud ning see puhus luust ja lihast läbi.
Tallinn bay with mute swans
Mute swans at Tallinn bay
Tallinn bay
Mallards, swans, seagulls/ Tallinn bay
Tagasi parki põigates sai mööda aiaveeri luusitud ja võõraid õisi imetletud. Luigetiigil oli paks jää ja ei ainsat luike, vaid mõni part vaba vett ja suuremaid suguvendi ootamas.
Swan bond in Kadrioru Park
Swan bond waiting swans and open water
Mallards
Lazy mallards
Snowflakes/ Leucojum vernum
Snowflakes in random garden
Snowdrops/ Galanthus nivalis
Snowdrops/ Galanthus nivalis
Kokkuvõttes oli väga tore jalutuskäik toredatest toredamate sõprade ja Kevadega. Aga jällegi, mul oli niiii külm! Hõkk! Ja me kordame üle, et täna on see kõik uue ca 7 cm lumevaiba all! Korraks oli seda tihedat-tihedat sadu isegi tore vaadata. Aga väga korraks!

Ahjaa, üks kevademärk ka Südalinnast: künnivares kohal ja passib pesa!

Corvus frugilegus
Corvus frugilegus, first migrant bird in City

4 kommentaari:

  1. Väga tore, et su blogi lugedes see külm päev ei tundugi enam nii külm. Loodan järgmine kord meie jalutuskäigul näha hulgaliselt õisi ja mitte grammi lund:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ojaaa, kes ei loodaks! Aga niiviisi petab ära küll, eksole! Nagu oleks väga ilus ilm olnud. Tore päev oli sellegi poolest.

      Kustuta
  2. Your image of the trees in snow is so beautiful... love it!

    VastaKustuta